CDT: Μας παρακολουθούν διαφημίσεις με ήχους υψηλής συχνότητας

Το CDT (Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία ή Center for Democracy & Technology) προειδοποίησε τη FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) για την κυκλοφορία διαφημίσεων που έχουν ενσωματωμένους ήχους υψηλής συχνότητας και παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή, των χρηστών.spying CDT

Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία (PDF) που κατατέθηκε από την CDT, διαφημιστές, όπως τους SilverPush, Drawbridge, και Flurry, αναπτύσσουν και διαθέτουν που φορτώνουν ήχους υψηλών συχνοτήτων στις συσκευές που εμφανίζονται.

Η CDΤ αναφέρει ότι αυτοί οι ήχοι υπερήχων ανιχνεύουν το χώρο για άλλες συσκευές, όπως , tablets, τηλεοράσεις, υπολογιστές, και , συνδέοντας την παρουσία τους με ένα του προγράμματος , μια IP, και έμμεσα με τον χρήστη.

Κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης της συσκευής ανοίγει μια σελίδα που σερβίρει τις εν λόγω διαφημίσεις, το δίκτυο διαφημίσεων είναι σε θέση να τον αναγνωρίσει με βάση τα “δακτυλικά αποτυπώματα” της συσκευής που υπάρχουν καταγεγραμμένα στις βάσεις δεδομένων τους. Στα δεδομένα που συλλέγονται υπάρχουν φυσικά και τα ίχνη προηγούμενων επισκέψεων από άλλες συσκευές που έχουν μαρκάρει οι ήχοι υπερήχων.

Η τεχνολογία είναι αρκετά αμφίβολη καθώς επιτρέπει στους διαφημιστές να παρακολουθούν τους χρήστες, ακόμη και αν δεν θέλουν να παρακολουθούνται. Επιπλέον, η πρακτική και δεν περιλαμβάνει επιλογές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να προστατευθούν.

Η CDΤ αναφέρει ότι από τον Απρίλιο του , διαφημίσεις με υπερήχους και το λογισμικό εντοπισμού της SilverPush (SDK), έχει ενσωματωθεί σε 67 εφαρμογές για κινητά, επιτρέποντας στην εταιρεία να παρακολουθεί 18 εκατομμύρια smartphones και έναν άγνωστο αριθμό κοντινών συσκευών.

Η FTC εξετάζει την καταγγελία της CDT, και αναμένεται να πραγματοποιήσει κάποια επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).