Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Internet

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 40χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκωνcrime Internet

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Internet, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, σε με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε αντίστοιχη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αθήνας.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων, που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης Internet.
Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες (19-11-) το πρωί, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 40χρονου στην Αθήνα. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 40χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων (1.170) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας κάτω των δεκαπέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).