bitcoin

Blogs επικυρήτουν DDoS εκβιαστές

Δύο αδελφικά , το Hacked και το CryptoCoinsNews, αποφάσισαν να ακολουθήσουν την μέθοδο του Μελ Γκίμπσον στην ταινία “Ransom” (Η απαγωγή) και να επικηρύξουν τους DDoS εκβιαστές, με το ποσό του ζητούσαν ως λύτρα.

bitcoin blogs

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, όταν και τα δύο blogs είδαν να πραγματοποιείται μια επίθεση DDoS κατά των υποδομών server τους. Τρεις ώρες μετά την αρχή της επίθεσης, έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν άνδρα με το όνομα Τζον.

Ο επιτιθέμενος ισχυρίστηκε ότι διαχειρίζεται ένα botnet που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για DDoS. Είπε ότι στη σημερινή επίθεση χρησιμοποιήθηκε μόνο το 20% των δυνατοτήτων του botnet. Ο Jon ζητούσε ως λύτρα για 2 Bitcoin, τα οποία θα αυξάνονταν σε  3 Bitcoin αν εντός της ημέρες δεν τον πλήρωναν.

Αντί να παραδώσουν τα λύτρα στον εκβιαστή, τα δύο blogs αύξησαν τις του λογισμικού αντι-DDoS και αποφάσισαν να επικηρύξουν με 5 Bitcoin τον επιτιθέμενο. Το ποσό των 5 Bitcoins αντιστοιχεί με την σημερινή ισοτιμία σε περίπου € 1.500.

Στις ανακοινώσεις τους ο Samburaj Das αναφέρει : “Αν μπορείτε να μας βοηθήσετε να εντοπίσουμε τα εκβιαστές με τρόπο που να μπορέσει η αστυνομία να τους συλλάβει, θα λάβετε πέντε bitcoins”.

Οι bloggers ψάχνουν για όπως το πραγματικό όνομα, την διεύθυνση, καθώς και που αλλού επιτίθεται έτσι ώστε να επιτρέψει στους να παρακολουθούν τις DDoS επιθέσεις τους. Οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να στείλετε στο email  crypto@cryptocoinsnews.com.

Το θέμα πάντως με τις DDOS επιθέσεις με σκοπό την καταβολή λύτρων έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Δεν περνάει εβδομάδα χωρίς να ακούμε μία σχετική είδηση. Να σας θυμίσουμε τις πρόσφατες επιθέσεις στην ProtonMail, στην FastMail, στο Πανεπιστήμιο Rutgers, και τόσες άλλες,

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).