Facebook: τετράμηνη γονική άδεια στους μπαμπάδες με πλήρεις αποδοχές

To Facebook αποκάλυψε ότι όλοι οι μπαμπάδες πλήρους απασχόλησης σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να λάβουν τετράμηνη γονική άδεια μετ ‘αποδοχών. Η είδηση ​​έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του CEO , ότι θα απουσιάζει για μήνες για να είναι κοντά στο του.baby Facebook

Η αλλαγή πολιτικής θα επηρεάσει κυρίως τους “νέους πατέρες και τους ανθρώπους στις σχέσεις του ιδίου φύλου των ΗΠΑ”, σύμφωνα με την Lori Matloff Goler, επικεφαλής του τμήματος προσωπικού του Facebook.

“Κατά την επανεξέταση της πολιτικής γονικής άδειας, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή, γιατί είναι κάτι σωστό για τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους”, ανέφερε σύμφωνα με το VB.

“Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι εργαζόμενοι γονείς χρειάζονται χρόνο για να είναι με τα νεογνά τους, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα για τα παιδιά και τις οικογένειες.”

Έτσι δείχνει να έχει υπάρξει μια αυξανόμενη στροφή για τη βελτίωση της ισορροπίας εργασίας-προσωπικής ζωής τα τελευταία χρόνια. Η Spotify ανακοίνωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μπορούν να λάβουν γονική άδεια έξι μηνών με πλήρεις αποδοχές. Και τον περασμένο μήνα, το LinkedIn αποκάλυψε ότι θα υιοθετήσει μια ολοένα και πιο δημοφιλή προσέγγιση για τις άδειες –  τον μη ελάχιστο ή μέγιστο αριθμό ημερών.

Έτσι, αρχής γενομένης από την 1 Ιανουαρίου του 2016, το Facebook θα πρέπει να επεκτείνει την υφιστάμενη πολιτική για τις γονικές άδειες ώστε να συμπεριλάβει όλους τους νέους γονείς, και η άδεια θα μπορεί να ληφθεί μέχρι και ένα χρόνο μετά τη γέννηση του μωρού.

Αυτή η αλλαγή στην κουλτούρα της εργασίας θα μπορούσε να έχει πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις. Όταν μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook και τη Spotify ανακοινώνουν δημοσίως τέτοιες βελτιώσεις και παροχές προς τους εργαζομένους τους, το θέμα γίνεται πιο δύσκολο να αγνοηθεί από τις άλλες .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).