Πως να μετονομάσετε αρχεία διαδοχικά στο File Explorer με το Tab

Παλαιότερα σας είχαμε πει πως να μετονομάσετε πολλά αρχεία στο File Explorer χωρίς τη χρήση εργαλείων τρίτων. Σήμερα, θα θέλαμε να μοιραστούμε μία ακόμη συμβουλή που σχετίζεται με τη μετονομασία. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς μπορείτε να μετονομάσετε αρχεία διαδοχικά στο File Explorer, με το πλήκτρο Tab.

tab file explorer

Στο File Explorer, ο οποίος είναι ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των , δεν θα βρείτε κανένα ειδικό κουμπί για να μετονομάσετε τα αρχεία το ένα μετά το άλλο. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μία εύκολη δουλειά χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.

Ο πιο γρήγορος και πιο δημοφιλής μέθοδος για να μετονομάσετε ένα αρχείο στα Windows είναι να το επιλέξετε και να πατήστε το F2. Σας θυμίζουμε τον προηγούμενο τρόπο: Εάν έχουν επιλεγεί πολλαπλά αρχεία, θα γίνει επεξεργάσιμο το του πρώτου αρχείου. Αφού πληκτρολογήσετε το όνομα, όλα τα επιλεγμένα αρχεία θα πάρουν το ίδιο όνομα, αλλά με ένα πρόσθετο αριθμό που προσαρτάται στο όνομα στο οποίο θα αυξάνεται αυτόματα.

Αλλά αν θέλετε να δώσετε σε κάθε αρχείο ένα διαφορετικό όνομα, πατώντας F2 και μετά Enter, στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε το επόμενο αρχείο χρησιμοποιώντας τα βελάκια, και πάλι πατώντας F2 και στη συνέχεια ξανά Enter κλπ, διαδικασία που αρχίζει να γίνεται πολύ μακρά και περίπλοκη. Αντ'αυτού, μπορείτε να μετονομάσετε γρήγορα και διαδοχικά τα αρχεία με το παρακάτω τρόπο:

  1. Ανοίξτε ένα φάκελο στο File Explorer που περιέχει τα αρχεία που θέλετε να μετονομάσετε.
  2. Επιλέξτε το πρώτο αρχείο και πατήστε το πλήκτρο F2 για να επεξεργαστείτε το όνομα του
  3. Μετά την πληκτρολόγηση του νέου ονόματος, μην πατήσετε Enter. Αντ' αυτού, πατήστε το πλήκτρο Tab. Το πρώτο αρχείο θα μετονομαστεί και το όνομα του επόμενου αρχείου θα γίνει αυτόματα επεξεργάσιμο, και ούτω κάθε εξής.

Extra tip: Αν θέλετε να πάτε στο πίσω αρχείο τότε πατήστε Shift + F2 και θα σας μεταφέρει στο προηγούμενο αρχείο στη λίστα της ς της μετονομασίας.

Αυτό το πολύ χρήσιμο τέχνασμα λειτουργεί με όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Microsoft Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10, τα , τα Windows 7 και τα .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).