Παράνομη η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των digital media στη Αγγλία

Είναι και πάλι παράνομο να δημιουργεί κάποιος προσωπικά αντίγραφα των αγορασμένων media (όπως cd μουσικής, βίντεο και ebooks) στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στην απόσυρση της εξαίρεσης της ιδιωτικής αντιγραφής που είχε θεσπιστεί το περασμένο έτος.

United kigdom Britain England digital media

Η εξαίρεση αυτή είχε θεσπιστεί τον Οκτώβριο του 2014 από την του Ηνωμένου βασιλείου. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι της μουσικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανικής Ακαδημίας τραγουδοποιών, συνθετών και συγγραφέων, της ένωσης των μουσικών και της UK Music κατέφυγαν στο Ανώτατο δικαστήριο για να ελέγξουν την νομιμότητα της απόφασης της κυβέρνησης.

Τον Ιούνιο, το δικαστικό σώμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ενώ η κυβέρνηση ερμήνευσε ορθά το νόμο σε αυτόν τον τομέα, τα αποδεικτικά που επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει τη εξαίρεση ιδιωτικής αντιγραφής των digital media ήταν ανεπαρκείς, και κατά συνέπεια η εξαίρεση ήταν ως εκ τούτου παράνομη.

Μετά από αυτό η Βρετανική κυβέρνηση επέλεξε να αποσύρει εντελώς την δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων των ψηφιακών μέσων ως παράνομη.

Θεωρητικά πρόκειται για μία εντελώς ηλίθια τακτική, αφού είναι σχεδόν αδύνατο για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να μάθουν ποιοι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάνει των αγορασμένων άλμπουμ και ταινιών. Προφανώς η λογική τους είναι ότι αν συλλάβουν κάποιον να έχουν απλά την δυνατότητα να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίων του, ασχέτως αν θα το κάνουν.

Επίσης όπως σημειώνει το 1709 Blog, η επιδίωξη των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων να διώκουν χρήστες για τη δημιουργία προσωπικών αντιγράφων των digital media που νόμιμα κατέχουν “αναμφίβολα θα αποξενώσει το αγοραστικό κοινό και θα ενισχύσει το επιχείρημα ότι οι δισκογραφικές έχουν χάσει την επαφή με το τι θέλουν οι λάτρεις της μουσικής”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).