Αποκωδικοποιήστε σωστότερα τις αξιολογήσεις του IMDb

Σας έχει τύχει να πάτε να δείτε μία ταινία βασιζόμενοι αποκλειστικά στην υψηλή βαθμολογία του IMDb, και μόλις τελείωσε να αναρωτιέστε γιατί θεωρήθηκε τόσο καλή;

rating-demo imdb

Το IMDb είναι εδώ και καιρό η πιο δημοφιλής διαδικτυακή βάση διαβάθμισης κινηματογραφικών ταινιών. Χρησιμεύει ως οδηγός για το πόσο καλή ή κακή είναι μια ταινία και μπορείτε πάντα να υπολογίζετε επάνω του για να σας αποτρέψει να δείτε μια κακή ταινία.

Δεν μπορείτε όμως πάντα να υπολογίζετε στην προτροπή του IMDb, η οποία βασίζεται στην μέση ψηφοφορία των χρηστών του. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να βρούνε μια ταινία εξαιρετική, ενώ για εσάς μπορεί να είναι απλά μία μέτρια. Η απάντηση σε αυτή την διαφορά απόψεων ίσως να βρίσκεται στα ηλικιακά .

Μπορεί δηλαδή η δική σας άποψη να διαφέρει με τους ψηφοφόρους που βαθμολόγησαν την ταινία γιατί απλά διαφέτε ηλικιακά και έχετε άλλες ιδέες περί καλλιτεχνίας.

Πως όμως θα ξεπεράσετε αυτήν την ? Ο έλεγχος της δημογραφικής αξιολόγησης του IMDb είναι ένας τρόπος για να σας βοηθήσει, αφού αναλύει ποιες ηλικιακές ομάδες χρηστών και πως βαθμολόγησαν την ταινία. Ας δούμε πως μπορείτε να δείτε όλα αυτά.

rating-demo

Όταν κάνετε κλικ τον αριθμό των ατόμων που ψήφισαν μία ταινία, θα δείτε πώς ψήφισαν οι ψηφοφόροι κατά . Αυτή η θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πρώτον ότι οι άνθρωποι βρίσκουν ενδιαφέροντα διαφορετικά πράγματα αναλόγως της ηλικίας τους και δεύτερο τι πραγματική βαθμολογία έχει η ταινία αυτή στην δική σας ηλικιακή ομάδα και κατά συνέπεια κοντά στα δικά σας ενδιαφέροντα.

Αν για παράδειγμα είστε 40 ετών θέλετε να δείτε την ταινία του παραδείγματός μας μάλλον θα απογοητευτείτε αφού στην δική σας ηλικιακή ομάδα έχει μόνο βαθμό 6,6. Και φυσικά αν είστε γυναίκα 18 ετών είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσει ή αν θέλετε οι πιθανότητες να μην σας αρέσει η ταινία είναι ελάχιστες, αφού η βαθμολογία είναι στο 8.0.

ratings

Επιπλέον έχετε και μία άλλη διαβάθμιση της βαθμολογίας, εκτός από την ηλικία. Αν είστε άνδρας ή γυναίκα. Η διαφορά φύλλου είναι ένας προφανής λόγος να υπάρχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Έχουν γραφτεί άπειρα βιβλία και τραγούδια για τις διαφορές των δύο φύλων, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε εδώ..

Αυτή η θεωρία δεν είναι πανάκεια, αλλά για ταινίες που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε αν θα πάτε να την δείτε ή όχι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).