Προσοχή: Ο νέος driver για την AMD Crimson υπερθερμαίνει και καίει την GPU

Οι χρήστες που αναφέρουν ότι το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης (driver) για την AMD κλειδώνει τον ανεμιστήρα στο 20%, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και τελικά να καίγονται οι κάρτες .

amd crimson

Το Reddit έχει πολλές αναφορές από χρήστες οι οποίοι λένε ότι, αφού είχαν εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης στην Crimson, ο ανεμιστήρας παρέμεινε κλειδωμένος στο 20%. Αυτό συμβαίνει συνήθως εν αγνοία του χρήστη, ο οποίος συνήθως το ανακαλύπτει όταν το σύστημα κολλάει. Αν είστε τυχεροί, το σύστημα θα επανεκκινήσει χωρίς ζημιά αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτή η περίπτωση. Υπάρχει πιθανότητα η GPU να “πεθάνει” κατά τη διαδικασία.

Η AMD αναγνώρισε το πρόβλημα στο , ότι δηλαδή υπάρχει χαμηλή του ανεμιστήρα και υποσχέθηκε να εκδώσει μια ανανεωμένη σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Μέχρι όμως να βγει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την λύση που προτείνει η κοινότητα. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης έχει δημοσιεύσει ένα ενημερωμένο κώδικα σχετικά με το πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στο driver. Η λύση αυτή δεν είναι τρομερά πολύπλοκη, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι θα πρέπει να κάνετε αυτές τις αλλαγές κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση.

Επίσης σας επισημαίνουμε ότι όπως φαίνεται δεν επηρεάζεται όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες από το πρόβλημα. Καλό θα ήταν να ελέγξετε αν η GPU σας είναι υπερβολικά καυτή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).