AV-TEST Ποιο είναι το καλύτερο antivirus για τα Windows 10

Το Γερμανικό ινστιτούτο ασφάλειας AV-TEST, πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών στα τέλη Νοεμβρίου αναζητώντας την καλύτερη λύση antivirus για το νέο Windows 10. Οι εφαρμογές: Avira Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security, Kaspersky Internet Security και Norton Security βρέθηκαν στην κορυφή των charts.av-test-antivirus-windows-10

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι στις δοκιμές τους είχαν σαν σημείο αναφοράς το Windows Defender χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς. Σύγκριναν λοιπόν τα χαρακτηριστικά των προϊόντων με βάση των λειτουργιών του Windows Defender. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Windows Defender είναι μεταξύ των τελευταίων στη λίστα.

Ανίχνευση malware

Για την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού, οι λύσεις antivirus που διακρίθηκαν είναι της Avira, της F-Secure, της AVG, της AhnLab και της Kaspersky Lab που εντόπισαν κάθε επικίνδυνο αρχείο χωρίς κανένα απολύτως σφάλμα, ενώ η εφαρμογή Panda Security πέτυχε το καλύτερο ποσοστό ανίχνευσης μεταξύ των δωρεάν προϊόντων.

“Η εφαρμογή Panda Security σαρώνει με ποσοστά ανίχνευσης 99,4 και 99,9 τοις εκατό, όταν το Windows Defender, , ανιχνεύει μόνο από 87,7 έως 99,5 τοις εκατό,” αναφέρει η AV-TEST.

Απόδοση

Αν φοβάστε ότι το antivirus θα μπορούσε να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που αναπτύσσονται από τι: Avira, Bitdefender, Kaspersky, και επειδή έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανίχνευσης, χωρίς μεγάλες επιπτώσεις στην απόδοση του συστήματος.

Ευχρηστία

Η πλειοψηφία των προϊόντων που ελέγχθηκαν πήραν το μέγιστο τις βαθμολογίας (6 από 6 βαθμούς) στα τεστ χρηστικότητας.

“Όλα τα δωρεάν , ακόμη και το Windows Defender πήραν μια καλή έως πολύ καλή βαθμολογία, αναφέρει το ινστιτούτο ασφάλειας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές αφορούν την συμπεριφορά των προϊόντων σε γνωστά ήδη απειλών. Αυτό σημαίνει ότι ένα νέο malware ή η εκμετάλλευση κάποιου zero-day αφήνει το σύστημά σας εκτεθειμένο, άσχετα με το προϊόν που τε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).