Ο δημιουργός του Bitcoin Satoshi Nakamoto είναι πιθανά ο Crain Wright

Η για το ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από το ψεύτικο όνομα Satoshi Nakamoto, του μυστηριώδους δημιουργού του Bitcoin, φαίνεται να έχει μόλις ολοκληρωθεί, και τώρα, μπορούμε να γνωρίζουμε επιτέλους ποιος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του cryptocurrency.

Bitcoin 1 Nakamoto

Σύμφωνα με έγγραφα που πρόσφατα, από παλιά και διαγραμμένα άρθρα σε blogs, και από συνεντεύξεις, τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του Bitcoin είναι ένας Αυστραλός επιχειρηματίας, ο Craig Wright και ο αποθανών Dave Kleiman, που ήταν ειδικός στους υπολογιστές στις .

Τι κάνει αυτό το “αποτέλεσμα” να ξεχωρίζει από τις άλλες φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την πραγματική ταυτότητα του Satoshi Nakamoto ? Είναι ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα δύο παράλληλων ερευνών που διενεργήθηκαν από τους δημοσιογράφους του Wired και του Gizmodo. Παλαιότερες έρευνες δημοσιογράφων από τα New Yorker, Fast Company, New York Times, και προέβλεπαν διαφορετικά ή αμφίβολα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τις δύο ιστοσελίδες, ο Craig Wright έχει δημοσιεύσει το 2005 επιστημονικές εργασίες σχετικά με το cryptocurrency και την τριπλή λογιστική εγγραφή, γεγονός που αποδεικνύει ότι είχε τη επιστημονική γνώση για την κατασκευή του cryptocurrency.

Δεύτερον, ο Wright δημοσίευσε επίσης πολλά σχετικά άρθρα στα προσωπικά blogs του, τα οποία έχουν μεν διαγραφεί, αλλά παρέμειναν αποθηκευμένα σε archives και σε caches στο Web. Το 2009, μία ημέρα μετά την έναρξη του Bitcoin, ο Wright έγραφε, “Η Beta έκδοση του Bitcoin θα είναι online αύριο. Αυτό είναι αποκεντρωμένο … Θα προσπαθήσουμε μέχρι να λειτουργήσει.”

Επιπλέον, ο Wright χρησιμοποιούσε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη μορφή satoshin@vistomail.com. Αργότερα, η επίσημη επικοινωνία με τον Satoshi Nakamoto γινόταν μέσω του email satoshi@vistomail.com.

Η Wired έδωσε αποσπάσματα από emails που διέρρευσαν μεταξύ του Wright και του δικηγόρου του, και που μιλούσαν για διανομή λογιστικών βιβλίων μέσω P2P και για μια ερευνητική εργασία με τίτλο “Ηλεκτρονικά Μετρητά Χωρίς Έμπιστο Τρίτο Παράγοντα” [Electronic Cash Without a Trusted Third Party].

Υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των Wright και Kleiman για τη δημιουργία ενός λεγόμενου Tulip Έμπιστου Ταμείου αξίας 1,1 εκατομμυρίου , το οποίο αργότερα θα παραμείνει μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες στην blockchain Bitcoin, για το οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι ανήκει στον Satoshi Nakamoto.

Επιπλέον, ο Wright ήταν επίσης ένας μανιώδης αναγνώστης και συνδρομητής στις λίστες Cypherpunks, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του '90. Αργότερα, θα δημιουργήσει δύο υπερυπολογιστές, που τους ονόμασε τον έναν Sukuriputo Okane (Script Money στα Ιαπωνικά), και τον άλλον Co1n. Ο Co1n παραμένει μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος υπερ-υπολογιστής που ανήκει σε ιδιώτη.

Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν μια ιδιοφυΐα που έχει μανία με την κρυπτογραφία.

Ταυτόχρονα με την αποκάλυψη της κρυφής ταυτότητας του Wright η εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε επιδρομή της Αυστραλιανής αστυνομίας σε ακίνητα που του ανήκουν (στο σπίτι του και στο γραφείο του). Οι Αυστραλιανές αρχές δήλωσαν ότι οι επιδρομές είχαν σχέση με μια έρευνα που γίνεται από την Αυστραλιανή Εφορία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).