Μάθετε πότε θα είναι ορατός ο ISS στην περιοχή σας

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή για τους φανατικούς ερασιτέχνες αστρονόμους. Μαζί με την παρατήρηση των αστεριών και των πλανητών μπορείτε να παρατηρήσετε και την κίνηση του ISS όταν φυσικά αυτός περνά πάνω από εσάς.

sat ISS

Για να τον εντοπίσετε από τη Γη η NASA έχει ένα web εργαλείο που ονομάζεται Spot The Station που σας επιτρέπει να βρείτε εύκολα πότε αναμένεται να περάσει από τον ουρανό από πάνω σας. Το εργαλείο ζητά την τρέχουσα τοποθεσία σας και σας δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε ο ISS θα είναι ορατός τις επόμενες ημέρες.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της NASA και να κάνετε κλικ στο πλήκτρο “ Lookup”. Από εκεί δηλώστε την χώρα και την πολή που διαμένετε και πατήστε το πλήκτρο NEXT.

Θα σας δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε ο σταθμός γίνεται ορατός, πόσο καιρό θα παραμένει ορατός και με ποια κατεύθυνση και γωνία θα εμφανιστεί και θα απομακρυνθεί. Μπορείτε να μοιραστείτε το χρονοδιάγραμμα στο Facebook και στο , να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν ο σταθμός γίνεται ορατός στην περιοχή σας και ειδοποιήστε μέσω RSS feed.

Εάν μετακινηθείτε πιο κάτω στη , θα δείτε επίσης πότε το λεωφορείο Cygnus θα είναι ορατό στην περιοχή σας. Αυτή τη στιγμή είναι καθ ‘οδόν προς το ISS για την ανανέωση προμηθειών και θα πρέπει να προσδέσει επάνω του στις 9 Δεκεμβρίου 2015. Αν ο σταθμός είναι ορατός στην περιοχή σας κατά την ημερομηνία και ώρα σύνδεσης του διαστημικού λεωφορείου τότε θα έχετε την ευκαιρία για μία πολύ καλή αστρονομική παρατήρηση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).