Λύθηκε το Αίνιγμα του gi-Cluster Game Jam 2015!

Ένα συναρπαστικό τριήμερο γεμάτο δημιουργία, έμπνευση και αδιάκοπο προγραμματισμό ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο α2-innohub στο Μαρούσι, κλείνοντας την αυλαία του gi-Cluster Game Jam 2015, του 4ου κατά σειρά Hellenic Game Jam. Με αποστολή την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού game εντός 48 ωρών με θέμα «Αίνιγμα», περισσότεροι από 80 συμμετέχοντες συνεργάστηκαν σε 25 ομάδες.gi-Cluster Game Jam 2015 gi-Cluster Game Jam 2015

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν, αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή η οποία, αποτελούμενη από τα επιχειρηματικά μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster βαθμολόγησαν τις προτάσεις των ομάδων για την καινοτομία, την πληρότητα και την ποιότητά τους. Πρώτη βαθμολογικά ομάδα ανήλθε η «Attack of The Invisible Tamasencians II», δεύτερη η «Unicorn » και τρίτη η «Toka Loka», ενώ για ακόμα μια χρονιά, όλα τα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του gi-Cluster Game Jam 2015 ξεχώρισαν για τη φαντασία των δημιουργών και τη συνολική αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων παιχνιδιών.

Χορηγοί των φετινών χρηματικών επάθλων ήταν οι εταιρείες LazyLand, mobileFX και Tamasenco, μέλη του gi-Cluster, οι οποίες απένειμαν τα βραβεία των €3.000, €2.000 και €1.000 στις ομάδες «Unicorn Studios», «Toka Loka» και «Macabre Entertainment», καθώς η πρώτη βαθμολογικά ομάδα επέλεξε να μείνει συναγωνισμού και τα χρηματικά έπαθλα δόθηκαν στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη βαθμολογικά ομάδα. Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (HGDA) απένειμε συμβολικό στις ομάδες The Outsiders και Aeonians – ως πρωτοεμφανιζόμενες στο θεσμό του gi-Cluster Game Jam- οι οποίες σχηματίστηκαν από ανεξάρτητους συμμετέχοντες.

«Ήταν τεράστια χαρά για εμάς που για μια ακόμα χρονιά γεμίσαμε το α2-innohub με τόσους δημιουργικούς και ταλαντούχους νέους. Θα ήταν αδύνατη η επιτυχία του φετινού gi-Cluster Game Jam 2015 χωρίς την αμέριστη υποστήριξη των χορηγών μας, της Intralot που ως Grand κάλυψε ένα σημαντικό κόστος της διοργάνωσης, των Lazyland, mobileFX και Tamasenco που διέθεσαν τα χρηματικά έπαθλα αλλά και όλων των υποστηρικτών που με την συμβολή τους είχαμε ό,τι χρειαζόμασταν! Το giCluster, με την υποστήριξη του Corallia, θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να υποστηρίζει και να συμμετέχει σε τέτοιες εμπνευσμένες δράσεις. Και του χρόνου!», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Τζούλια Φωκά, gi-Cluster Manager, μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

Το gi-Cluster Game Jam 2015 πραγματοποιήθηκε ακόμα με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (HGDA), ο οποίος παρείχε εθελοντές για ακόμα μια χρονιά καθ' όλη τη διάρκεια του τριήμερου διαγωνισμού, της Lancom, η οποία προσέφερε την τεχνική υποστήριξη, της DNA Music Library, η οποία διέθεσε δωρεάν τη μουσική της βιβλιο στις συμμετέχουσες ομάδες και η ομάδα του Corallia που προσέφερε όλες τις απαραίτητες υποδομές και πόρους για τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Τέλος, η Red Bull για ακόμα μια χρονιά, έδωσε «φτερά» στους συμμετέχοντες προσφέροντας ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και η IGN Greece αποτέλεσε τον χορηγό επικοινωνίας του διαγωνισμού και κάλυψε επικοινωνιακά και δημοσιογραφικά το σύνολο της εκδήλωσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).