California: Νομοσχέδιο με περιορισμούς για τα αυτόνομα οχήματα

Το Τμήμα Μηχανοκινήτων Οχημάτων στην πολιτεία της πρότεινε περιοριστικούς κανονισμούς για τα αυτόνομα οχήματα, που ουσιαστικά απαγορεύουν εξ ολοκλήρου, οχήματα που μεταφέρουν επιβάτες, αν δεν υπάρχει οδηγός.California

Το νομοσχέδιο (PDF) απαιτεί επίσης από τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα να είναι εξοπλισμένα με τιμόνι και πεντάλ, προκειμένου να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους της Καλιφόρνια.

Αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, οι εταιρείες που είναι πιστοποιημένες για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της Καλιφόρνια (όπως οι BMW, Ford, Honda, Mercedes-Benz, , Tesla και Volkswagen, καθώς και οι επιχειρήσεις όπως την Google και την Cruise ) δεν θα να είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν τους στόλους οχημάτων τους χωρίς οδηγό για χρήση σαν πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες ταξί.

Η πρόταση απαιτεί επίσης από τα αυτόνομα αυτοκίνητα να ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες απαιτήσεις ασφάλειας και επιδόσεων, με δοκιμές και πιστοποίηση από έναν τρίτο ελεγκτή. Το TNW επισημαίνει ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν τέτοιες οργανώσεις.

Σε μια δήλωσή της στο Automotive News, η Google δήλωσε ότι οι κανόνες της California θα εμποδίσουν μια τεχνολογία που θα μπορεί να βελτιώσει τα πρότυπα ασφάλειας στους δρόμους και να ενισχύσει την κινητικότητα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να οδηγήσουν.

“Η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη μας και πρωταρχικό μας κίνητρο. Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι για το ότι η California βάζει ένα ανώτατο όριο στις δυνατότητες για τα πλήρως αυτό-οδήγούμενα αυτοκίνητα που μπορούν να βοηθήσουν όλους εμάς.”

Η πρόταση είναι πολύ πιθανό να ωθήσει τις εταιρείες των αυτόνομων οχημάτων να φύγουν από την Καλιφόρνια για τον έλεγχο και την αρχική ανάπτυξη των οχημάτων τους. Ο δήμαρχος του Austin, στο Texas, κ. Steve Adler αναφέρει ότι η πόλη είναι “ενθουσιασμένη” για να φιλοξενήσει σε τέτοιες καινοτομίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).