Πρώτο τρίμηνο του 2016 Οι περισσότερες επιθέσεις phishing από το 2004

Το Anti-Phishing Working Group (APWG) παρατήρησε περισσότερες επιθέσεις phishing κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία των υπολογιστών. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, ο συνολικός αριθμός των μοναδικών ιστοσελίδων phishing που παρατηρήθηκαν το 1ο τρίμηνο του 2016 χτύπησε ρεκόρ αφού έφτασε τις 289.371, ενώ οι 123.555 από αυτές ανιχνεύθηκαν τον Μάρτιο του 2016.phishing

Τα τριμηνιαία και μηνιαία σύνολα είναι το υψηλότερα που έχει παρατηρήσει η APWG έχει δει από τότε που ξεκίνησε την παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με το phishing από το 2004.

Η παρατήρησε ότι υπήρχε μια αύξηση της τάξης του 250% στα phishing sites μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Μαρτίου 2016. “Βλέπουμε πάντα ένα μεγάλο κύμα ρhishing κατά τη της περιόδου των διακοπών, αλλά ο αριθμός των phishing sites συνέχιζε να μεγαλώνει από τον Δεκέμβριο μέχρι την άνοιξη του 2016”, δήλωσε ο Greg Aaron , Senior Research Fellow της APWG.

Ο πρόεδρος της APWG κ. Dave Jevans ανέφερε:

“Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιτιθέμενοι που χρησιμοποιούν τεχνικές ρhishing έχουν γίνει πολύ πιο επιθετικοί στο 2016 με keyloggers που έχουν εξελιγμένες τεχνικές παρακολούθησης και στοχεύουν συγκεκριμένες πληροφορίες και οργανώσεις όπως τους λιανοπωλητές και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι συνεχώς στην κορυφή της λίστας.”

Στην έκθεση Q1 Trends, η APWG διαπίστωσε ότι ο τομέας της λιανικής πώλησης/υπηρεσιών συνέχισε να είναι ο τομέας με τις περισσότερες επιθέσεις. Παρατηρήθηκαν επίσης περισσότερες επιθέσεις σε cloud-based ή εταιρείες SAAS.

Τα συνεχίζουν να είναι άλλη μια αυξανόμενη απειλή, και η APWG παρατήρησε αύξηση του αριθμού των ransomware λοιμώξεων στις αρχές του 2016.

Σύμφωνα με τον Carl Leonard, κύριο αναλυτή ασφαλείας στο Forcepoint:

“Οι επιθέσεις των ransomware δεν έχει μειωθεί όλο το 2016. Οι προγραμματιστές ransomware παρουσίασαν μια προθυμία να προσαρμόσουν τις τακτικές εκφοβισμού τους και το λογισμικό στο 1ο τρίμηνο του 2016, καθώς προσπάθησαν να εξαπατήσουν περισσότερους τελικούς χρήστες. Έτσι είναι σαφές – οι προγραμματιστές του ransomware είναι πιο αποφασιστικοί και επιθετικοί το 2016. Οι τελικοί χρήστες θα πρέπει να έχουν επίγνωση του κινδύνου και να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα “.

Anti-Phishing Working Group (APWG) Q1 Trends

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).