O ISIS ανέπτυξε δική του εφαρμογή κρυπτογραφημένων επικοινωνιών

Το Ισλαμικό Κράτος ή ISIS φέρεται να έχει αναπτύξει τηο δικό του ασφαλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για συσκευές Android, σύμφωνα με την ομάδα ασφαλείας GhostSec.isis

Η εφαρμογή Alwari, αναφέρει η GhostSec χρησιμοποιείται από τα μέλη της τρομοκρατικής ς για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η ομάδα ασφαλείας ανακάλυψε ότι έχει χαρακτηριστικά, κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, αλλά και στοιχειώδη χαρακτηριστικά που έχει και η Telegram.

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS φαίνεται να έχει δυσκολεύονται με την χρήση συμβατικών κοινωνικών δικτύων όπως το Telegram και το WhatsApp, ειδικά μετά τις επιθέσεις από τους Anonymous που αποκαλύπτουν την των μελών της.

Αν και αυτό δεν έχει σταματήσει την τ.ο. ISIS να χρησιμοποιεί ιστοσελίδες όπως το Tumblr.

Η ασφάλεια της εφαρμογής δεν είναι και τόσο περίπλοκη και προσεγμένη όσο την ασφάλεια που χρησιμοποιούν εφαρμογές σαν τη Telegram η το WhatsApp σύμφωνα με το Fortune, αλλά η τρομοκρατική ομάδα ISIS μπορεί είναι σίγουρη ότι οι προγραμματιστές της εφαρμογής δεν θα προσθέσουν κάποιο backdoor και θα το δώσουν σε κυβερνήσεις ή υπηρεσίες πληροφοριών.

Η εφαρμογή δεν υπάρχει στο Google Play για ευνόητους λόγους, και όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να την αναζητήσει σε σκοτεινότερες γωνιές του Web. Φυσικά αφού δημοσιεύτηκε δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι είναι ήδη στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουμε συχνά, αρκετές κυβερνήσεις αναρωτιούνται κατά πόσο η προσθήκη backdoors σε εφαρμογές και λειτουργικά συστήματα θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της τρομοκρατίας.

Αλλά αν οι ομάδες όπως το ISIS έχουν πλέον την τεχνογνωσία ανάπτυξης δικών τους εφαρμογών, ή κοινωνικών δικτύων, ο μεγάλος χαμένος των backdoors σε εφαρμογές και κρυπτογράφηση, θα είναι μόνο οι προσωπικές μας ελευθερίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).