Το ISS Transit Finder σας βοηθά να δείτε τον ISS μπροστά από το φεγγάρι

Το ISS Transit Finder είναι μία νέα web εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ερασιτέχνες αστρονόμους, και αστροφωτογράφους να καταλάβουν πότε και πού ακριβώς θα πετάξει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός στην περιοχή σας, χωρίς να σας εμποδίζει ο ήλιος να τον δείτε αλλά και μπροστά από το .

iss transit finder

Η ιστοσελίδα ISS Transit Finder δημιουργήθηκε από τον Πολωνό φωτογράφο Bartosz Wojczyński, ο οποίος στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει μία απίστευτης υψηλής ανάλυσης φωτογραφία με το φεγγάρι καθώς και μία με τον Βόρειο Πόλο.

Η χρήση της ιστοσελίδας είναι απλή: πρώτα, θα πρέπει να εισάγετε την σας, παρέχοντας το γεωγραφικό πλάτος (latituden ή φ), γεωγραφικό μήκος (longituden ή λ) και το υψόμετρο (elevation ή h). Αν θέλετε να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα, μπορείτε να επιλέξετε ένα σημείο από τον χάρτη, ή μπορείτε να επιτρέψετε στον browser σας να εντοπίσει για της ιστοσελίδας την τοποθεσία σας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα εύρος ημερομηνιών για την παρατήρηση σας καθώς και σε ποια απόσταση είστε διατεθειμένοι να ταξιδέψετε για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Τέλος, πατήστε “CALCULATE” (Υπολογισμός) και η εφαρμογή θα σας δώσει μία λίστα των επερχόμενων κινήσεων του ISS και του φεγγαριού όπου μπορείτε να κάνατε παρατήρηση και αν θέλετε και φωτογράφιση.

Αν πάλι δεν έχετε ένα πρόχειρο τηλεσκόπιο και θέλετε να δείτε πως φαίνεται ο ISS όταν περνά μπροστά από το φεγγάρι δείτε το παρακάτω που μοίρασε ο Wojczyński στις 20 Δεκεμβρίου 2015, τραβηγμένο από το Pyrzowice στην Πολωνία:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).