Kaspersky: Το 33% των τραπεζών χωρίς ασφαλείς συνδέσεις για online πληρωμές

Έρευνα (*) της Kaspersky Lab και της B2B International αποκαλύπτει ότι το 33% των οργανισμών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών δεν προσφέρει στους καταναλωτές ένα ασφαλές κανάλι για όλες τις online , παρότι το 62% έχει παρατηρήσει σημαντική αύξηση στην πραγματοποίηση online συναλλαγών από τους πελάτες και το 50% πιστεύει ότι οι ηλεκτρονικές οικονομικές αυξάνονται.  paypal online Kaspersky

Η έρευνα αποκάλυψε ότι πολλές τράπεζες και ηλεκτρονικών πληρωμών πασχίζουν να προστατεύσουν πλήρως τα συστήματα τους και τους πελάτες τους από την οικονομική , σε μια εποχή που οι πελάτες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερες συσκευές για την εκτέλεση ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού online συναλλαγών.

Τα δύο τρίτα (65%) όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι οι πελάτες τους χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο διαφορετικές συσκευές για να πραγματοποιούν online πληρωμές. Ωστόσο, μόλις το 53% έχει υλοποιήσει σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Επιπλέον, μόλις το 50% έχει υλοποιήσει μια εξειδικευμένη λύση για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης σε πραγματικό χρόνο, παρότι το 22% θεωρεί ότι αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μορφή προστασίας. Λιγότερες από τις μισές εταιρείες (42%) επεκτείνουν μια τέτοια λύση στις συσκευές των πελατών τους και μόνο το 67% εφαρμόζει μια ασφαλή σύνδεση για όλες τις διαδικτυακές πληρωμές.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 48% αποδέχεται πως απλώς μετριάζει τον κίνδυνο αντί να τον απομακρύνει εξ ολοκλήρου, ενώ το 29% δηλώνει ότι είναι λιγότερο κοστοβόρο να αντιμετωπίσει τα περιστατικά οικονομικής απάτης όταν αυτά προκύψουν, σε σχέση με τις προσπάθειες προληπτικής αποτροπής αυτών των συμβάντων.

«Η έρευνα δείχνει ότι οι τράπεζες και οι οργανισμοί ηλεκτρονικών πληρωμών δυσκολεύονται να διαχειριστούν την online οικονομική απάτη στο σημερινό διασυνδεδεμένο και πολυκαναλικό περιβάλλον. Το 38% των οργανισμών με τους οποίους μιλήσαμε παραδέχτηκε ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να διακρίνει αν μια συναλλαγή είναι δόλια ή γνήσια. Επίσης, είναι ανησυχητικό ότι μέγεθος της τάξης του ενός τρίτου (1/3) επιλέγει την προσέγγιση «θα ασχοληθούμε με το ζήτημα, όταν αυτό προκύψει». Αν αναλογιστεί κανείς ότι η έρευνά μας αποκάλυψε 22,9 εκατ. επιθέσεις χρηματοοικονομικών κακόβουλων προγραμμάτων εναντίον 2,7 εκατ. πελατών παγκοσμίως για το 2014, είναι σαφές ότι η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού ξεχωριστά δεν αποτελεί βιώσιμη και μακροπρόθεσμη επιλογή. Οι πελάτες αξίζουν κάτι καλύτερο και το ίδιο ισχύει και για τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς», δήλωσε ο Ross Hogan, Head of Safe Money Business Development, Kaspersky Fraud Prevention, της Kaspersky Lab.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι «γενικού τύπου» λύσεις διαδικτυακής ασφάλειας δεν θεωρούνται αποτελεσματική μέθοδος για την πρόληψη των ολοένα και καλύτερα συγκαλυμμένων επιθέσεων phishing και κακόβουλων προγραμμάτων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομική απάτη. Λιγότερο από το 10% των ερωτηθέντων συμφώνησε με αυτήν την επιλογή.

Μια εξειδικευμένη λύση αποτελεί την προτιμώμενη επιλογή. Το Kaspersky Fraud Prevention είναι μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διαδικτυακής τραπεζικής απάτης. Παρέχει πολυεπίπεδη προστασία για online και mobile υπηρεσίες. Η κύρια πλατφόρμα αποτελείται από δύο υποσυστήματα. Το πρώτο είναι ένας clientless μηχανισμός, ο οποίος εγκαθίσταται εντός των υποδομών μιας τράπεζας ή υπηρεσίας ηλεκτρονικών συναλλαγών, εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, μέσω της ανάλυσης των τραπεζικών λειτουργιών στις συσκευές των πελατών.

Το άλλο υποσύστημα είναι μια λύση για τερματικές συσκευές (π.χ. υπολογιστές και φορητές συσκευές). Μόλις εγκατασταθεί σε έναν Mac ή Windows , το Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints ελέγχει την αυθεντικότητα των ιστότοπων και ανοίγει τις ιστοσελίδες σε προστατευμένη λειτουργία, ώστε να διασφαλίσει ότι όλα τα προσωπικά προστατεύονται από κλοπή ή τροποποίηση. Επίσης, εξασφαλίζει ότι κανενός είδους κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να φορτωθεί στον υπολογιστή. Με τη σειρά του, το Kaspersky Fraud Prevention SDK (Software Development Kit) επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για Android, iOS ή Windows Phone, οι οποίες είναι ασφαλείς από πιθανές διαδικτυακές απάτες.

* Στην έρευνα «IT Security Risks», η οποία πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και τη B2B International το 2015, συμμετείχαν πάνω από 5.500 στελέχη εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων 131 εκπροσώπων τραπεζών και υπηρεσιών πληρωμών από 26 χώρες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).