Η Microsoft ετοιμάζει υποβρύχια κέντρα δεδομένων

Η κατασκευή τεράστιων υποβρύχιων κέντρων δεδομένων μπορεί να ακούγεται σαν μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, στην περίπτωσή μας όμως είναι κάτι που δοκιμάζει η Microsoft. Microsoft Data Centers Underwater

Το σχέδιο της εταιρείας ονομάζεται Project Natick, και στην ιστοσελίδα του αναφέρει το σκοπό του: “Να κατανοήσουμε τα οφέλη και τις δυσκολίες για την ανάπτυξη υποθαλάσσιων κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο.”

Γιατί να κατασκευαστούν υποβρύχια κέντρα δεδομένων; Η προσέγγιση των πελατών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους είναι ο κύριος λόγος.

Δεδομένου ότι τόσο πολλές μεγάλες πόλεις είναι παράκτιες, και τα κτίρια των κέντρων δεδομένων είναι στη μέση του πουθενά, η κατασκευή υποθαλάσσιων κέντρων θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση υπηρεσιών όπως το Netflix για κατοίκους πόλεων.

Επιπλέον, οι φιλοξενία των διακομιστών σε ένα υποβρύχιο κτίριο ουσιαστικά εξαλείφει την πιθανότητα ς από υπερθέρμανση.

Και τέλος, η Microsoft αναφέρει ότι μπορεί να αντιστοιχίσει τα υποβρύχια κέντρα δεδομένων με ηλεκτρικές γεννήτριες ή στροβίλους που χρησιμοποιούν την παλίρροια για να κινούνται, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών.

Το πρώτο πρωτότυπο που ονομάζεται Leona Philpot δοκιμάστηκε το περασμένο φθινόπωρο περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από τις ακτές της Καλιφόρνια, 30 πόδια (10 μέτρα περίπου) κάτω από το .

Η δοκιμή έγινε σε ένα ενιαίο datacenter που βρισκόταν σε μια κάψουλα από χάλυβα, η οποία καλύφθηκε με αισθητήρες που παρακολουθούσαν την πίεση, την υγρασία, και άλλους παράγοντες που βοήθησαν τους μηχανικούς να μάθουν περισσότερα για τις πιθανές προ που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Τον Δεκέμβριο, μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών, οι τεχνικοί απέστειλαν τα αποτελέσματα των δοκιμών πίσω στο αρχηγείο της Microsoft στο Redmond, για .

Η Microsoft πιστεύει ότι μπορεί να εγκαταστήσει τα υποβρύχια κέντρα δεδομένων 90 μέρες γρηγορότερα από ότι μπορεί να κατασκευάσει τα επίγεια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).