Η Ρωσία σχεδιάζει να προχωρήσει σε Linux

Σε μια απρόσμενη τροπή των γεγονότων, φαίνεται ότι η Ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να μετακυλήσει όλους τους υπολογιστές και τις υποδομές της σε ένα λειτουργικό σύστημα Linux kernel-based, επίσης γνωστό ως διανομή GNU/Linux.

russia linux

Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο σε όλο αυτό, αλλά το πώς συνέβη είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο της ιστορίας. Σε μία συνέντευξη του τσάρου του για την Ρωσική κυβέρνηση German Klimenko στο Bloomberg, η κουβέντα απλώθηκε γύρω από τις Αμερικανικές εταιρείες , όπως για την Microsoft, την Google και την Apple.

Στη συνέντευξη αυτή, διάρκειας 90 λεπτών , ο κος Klimenko μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με το γιατί η Google και η Apple θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους, και γιατί η αντικατάσταση των Microsoft Windows με ένα λειτουργικό σύστημα GNU/Linux στους υπολογιστές της κυβέρνησης είναι ένα αναγκαίο μέτρο.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft. Φαίνεται ότι υπάρχουν γύρω στις 22.000 δημοτικές αρχές στην Ρωσία που είναι έτοιμες να ξεφορτωθούν τα Windows και να προχωρήσουν σε μια ανοικτή εναλλακτική πηγή. Άγνωστη ακόμη ποια version των Linux.

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία σχεδιάζει να κινηθεί μακριά από το ιδιόκτητο λογισμικό, καθώς ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έχει παραγγείλει το 2010 ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα προγραμματίσουν τη μετάβασή τους σε ένα λογισμικό ανοικτού πηγαίου κώδικα και ένα λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα με βάση τα Linux.

Βέβαια έχουμε 2016 και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά. Όμως αν η κίνηση αυτή πραγματοποιηθεί, η χρήση των Linux θα απογειωθεί και οι που θα αρχίσουν να ασχολούνται μαζί του θα αυξηθούν ραγδαία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).