Forbes: Η Microsoft σταματάει τη συλλογή δεδομένων στα Windows 10

Η συλλογή των Windows 10 εξακολουθεί να απασχολεί πάρα πολλούς πελάτες της Microsoft, αν και η εταιρεία έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν συλλέγει καμία προσωπική πληροφορία, παρά μόνο τα δεδομένα δυσλειτουργίας εφαρμογών, και αναφορών απόδοσης κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση του λειτουργικού συστήματος.Windows 10 Privacy

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που κατηγορούν ευθέως τη Microsoft ότι χρησιμοποιεί τα Windows 10 για να συλλέξει πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες.

Παρόλο που όλες σχεδόν οι συνδέσεις που πραγματοποιούνται από τα Windows 10 οδηγούν σε διακομιστές της Microsoft δεν υπάρχει απόδειξη για το είδος των δεδομένων που συλλέγονται από την εταιρεία, λόγω του ότι ο ς του λειτουργικού συστήματος είναι κλειστός.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευση του Forbes, η Microsoft υπόσχεται περαιτέρω tweaks στα Windows 10 που θα επιτρέπουν στους χρήστες να απενεργοποιήσουν εντελώς την τηλεμετρία και να μπλοκάρουν κάθε αποστολή δεδομένων στην εταιρεία.

Υπάρχει όμως κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί.

Πρώτα απ ‘όλα, η Microsoft υποσχέθηκε λίγο πολύ το ίδιο πράγμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Terry , ανέφερε σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας ότι το Redmond σχεδιάζει να δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα που συλλέγονται από το .

Τότε ο Myerson είχε εξηγήσει ότι οι χρήστες θα αποκτήσουν περισσότερο έλεγχο στις υπηρεσίες τηλεμετρίας των Windows 10, αλλά συνιστάται να επιτρέπουν την αποστολή δεδομένων των δυσλειτουργιών, καθώς βοηθούν την εταιρεία να βελτιώσει την απόδοση του λειτουργικού συστήματος και να καθορίσει θέματα που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να εντοπίσει.

Η σημερινή δημοσίευση αναφέρει λίγο πολύ την ίδια υπόσχεση, χωρίς να αναφέρει κάποια δέσμευση από την Microsoft για το πότε θα το δούμε να συμβαίνει. Το Forbes από την άλλη αναφέρει ότι “η δήλωση ήταν για τις που θα έρθουν το 2016.”

http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2016/02/11/microsoft-makes-windows-10-u-turn

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).