Η Volvo φτιάχνει αμάξια που θα ανοίγουν μόνο με smartphone

Η Volvo σκοπεύει να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα αντικαταστήσει το φυσικό κλειδί ενός αυτοκινήτου με μία εφαρμογή σε .

carApp volvo

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Σουηδία σύμφωνα με το οποίο από την άνοιξη του 2016 τα αυτοκίνητά της δεν θα φέρουν κανενός είδους κλασσικού κλειδιού. Μάλιστα σχεδιάζει να κάνει το σύστημα διαθέσιμο στο εμπόριο το 2017.

Η keyless τεχνολογία των αυτοκινήτων θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο World Congress στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα, αλλά, εν τω μεταξύ, η Volvo πρόλαβε και παρουσίασε αυτό το promo βίντεο που επιδεικνύει το νέο σύστημα.

Αντί των κλειδιών, θα δίδεται στους οδηγούς μια εφαρμογή για κινητά που θα τους επιτρέπει να ξεκλειδώσουν τις πόρτες και να εκκινήσουν τον κινητήρα μέσω μιας σύνδεσης Bluetooth. Μέσα από την εφαρμογή, οι πελάτες θα είναι σε θέση επίσης να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα “ψηφιακά κλειδιά”, που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά αυτοκίνητα Volvo σε διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με το πού βρίσκονται.

Αν και όλα αυτά ίσως να απευθύνονται σε πλούσιους με πολλά αυτοκίνητα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο χώρο ενοικίασης αυτοκινήτων. Για παράδειγμα οι πελάτες θα μπορούσαν όταν ενοικιάζουν ένα αμάξι να λάβουν ένα ψηφιακό κλειδί στο smartphone, το οποίο θα λήγει με την ολοκλήρωση του χρόνου ενοικίασης.

Επιπλέον, μπορείτε να μοιράζεστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου ευκολότερα, αφού θα μπορούσατε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας κάπου και μετά να αποστείλετε το ψηφιακό κλειδί σας οπουδήποτε, στην σύζυγος σας ή στο φίλο σας, με το πάτημα ενός κουμπίου.

Η έννοια του “keyless αυτοκινήτου” δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο. Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ένα τηλεκατευθυνόμενο κλειδί fob για το άνοιγμα των θυρών, και το αυτοκίνητο Tesla S έχει ένα σύστημα που επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν το όχημά τους μέσω μίας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου και αφού εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης, αν και αυτό έχει σχεδιαστεί περισσότερο ως ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που ο οδηγός χάσει το φυσικό κλειδί του.

Δείτε το βίντεο της Volvo παρακάτω:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).