13 Παράξενα του Internet

Από την ίδρυση του το 1960, το Διαδίκτυο (Internet) έχει μετατραπεί από ένα στρατιωτικό πείραμα σε ένα γιγαντιαίο ζωντανό οργανισμό γεμάτο με παραδοξότητες και υποκουλτούρες. Με το World Wide Web που ξεκίνησε πριν από 24 χρόνια, το Internet παρακολουθεί την εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και του πολιτισμού.www internet

Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο περίεργα γεγονότα που περιγράφουν το Internet και το World Wide Web.

1. Το Internet απαιτεί περίπου 50 εκατομμύρια Ιπποδύναμη για ηλεκτρική ενέργεια

Με ένα εκτιμώμενο αριθμό 8,7 δισεκατομμυρίων ηλεκτρονικών συσκευών που συνδέονται στο Διαδίκτυο, η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για να τρέξει το όλο σύστημα για μία ημέρα είναι τεράστια. Σύμφωνα με τον Russell Seitz και τους υπολογισμός του Michael Stevens, χρειάζονται μια μηχανή με ιπποδύναμη 50 εκατομμύρια HP για να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που είναι απαραίτητη να κρατήσει το Internet online.

2. Χρειάζονται 2 δισεκατομμύρια ηλεκτρόνια για ένα μόνο μήνυμα Email.

Σύμφωνα με τον Michael Stevens και τους υπολογισμούς του, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 50 kilobyte χρησιμοποιεί το αποτύπωμα 8 δισεκατομμυρίων ηλεκτρονίων. Ο αριθμός ακούγεται τεράστιος, αλλά τα ηλεκτρόνια ζυγίζουν ένα τίποτα σχεδόν. Τα 8000000000 από αυτά ζυγίζουν λιγότερο από ένα τετράκις-τρισεκατομμυριοστό μιας ουγγιάς.

3. Από τους 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη Γη, οι 2,4 δισεκατομμύρια χρησιμοποιούν το Internet

Οι περισσότεροι από αυτούς τους υπολογισμούς δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν με ακρίβεια, αλλά τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό σε εβδομαδιαία βάση.

4. Το Internet ζυγίζει όσο και μία φράουλα

Ο Russel Seitz είναι ένας φυσικός ο οποίος ανακάλυψε μερικούς πολύ ακριβείς αριθμούς. Σύμφωνα με τον Seitz, τα δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων ηλεκτρονίων που αποτελούν τα δεδομένα που βρίσκονται εν κινήσει στο Διαδίκτυο ζυγίζουν περίπου 50 γραμμάρια. Δηλαδή το βάρος μιας φράουλας.

5. Πάνω από 8,7 δισ μηχανές είναι συνδεδεμένος στο Internet.

Smartphones, tablets, επιτραπέζιοι υπολογιστές, servers, ασύρματα routers και hotspots, μονάδες GPS αυτοκινήτου, ρολόγια χειρός, ψ και πολλά άλλα: το Διαδίκτυο αποτελείται από δισεκατομμύρια gadgets. Αναμένουμε να αυξηθούν σε 40 δισεκατομμύρια gadgets από το 2020.

6. Κάθε 60 δευτερόλεπτα, ανεβαίνουν στο YouTube 72 ώρες βίντεο.

… Από αυτές τις 72 ώρες, τα περισσότερα είναι βίντεο με γάτες, Harlem Shake χορευτικές κινήσεις, και βλακώδεις πράγματα που κανείς δεν ενδιαφέρεται. Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται ερασιτεχνικά βίντεο τους με την ελπίδα ότι θα γίνουν viral, και θα γίνουν διάσημοι.

7. Τα ηλεκτρόνια κινούνται μόνο μερικές δεκάδες μέτρα πριν σταματήσουν.

Ναι, ένα ηλεκτρόνιο δεν ταξιδεύει πολύ μακριά μέσα από τα σύρματα και τα τρανζίστορ στους υπολογιστές μας. Κινείται ίσως γύρω στα δώδεκα μέτρα, και στη συνέχεια η ενέργεια και το σήμα τους μεταφέρεται στην επόμενη συσκευή του δικτύου. Κάθε συσκευή, με τη σειρά της, μεταφέρει το σήμα στο γειτονικό σύνολο ηλεκτρονίων και ο κύκλος επαναλαμβάνεται στην αλυσίδα. Αυτή η αυτό-κατανάλωση συμβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

8. Το Διαδίκτυο των 5 εκατομμύρια Terabytes έχει όγκο μικρότερο από έναν κόκκο άμμου.

Φανταστείτε τη μάζα των των σκληρών δίσκων και των τρανζίστορ, συγκεντρώστε 5 εκατομμύρια TB και η μάζα θα είναι μικρότερη από έναν κόκκο άμμου.

9. Πάνω από το 78% της Βόρειας Αμερικής χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο

Η πλειοψηφία των Αμερικανών χρησιμοποιούν στο Web σαν ένα καθημερινό κομμάτι της ζωής τους.

10. 1.7 δισεκατομμύριο των χρηστών του Διαδικτύου είναι στην Ασία

Πάνω από το ήμισυ του κανονικού πληθυσμού του Ιστού κατοικεί σε κάποιο μέρος της Ασίας: Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ινδία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη. Όλες οι παραπάνω έχουν πολύ υψηλό ρυθμό υιοθέτησης. Αν και υπάρχει όμως ένας αυξανόμενος αριθμός των ιστοσελίδων που γράφονται σε ασιατικές γλώσσες, η κυρίαρχη γλώσσα του web συνεχίζει να είναι η αγγλική.

11. Οι καλύτερα συνδεδεμένες πόλεις βρίσκονται στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία

Σύμφωνα με την Akamai, η παγκόσμια δικτυακή υποδομή των καλωδίων στο internet και το ασύρματο σήμα είναι γρηγορότερο στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Η μέση ταχύτητα του εύρους ζώνης φτάνει τα 22 Mbps, πολύ πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες που ο μέσος όρος φτάνει τα 8,4 Mbps.

12. Πάνω από το ήμισυ της κυκλοφορίας στο Web είναι για streaming και file sharing

H κοινή χρήση ή ο διαμοιρασμός αρχείων ς (βλέπε P2P), ταινιών, , βιβλίων, φωτογραφιών, και άλλα ψηφιακά δεδομένα χρειάζονται πολύ bandwidth. To streaming των βίντεο από: YouTube Netflix, Hulu, και Spotify χρειάζονται επίσης αρκετό bandwidth.

13. Ιστοσελίδες – επιχειρήσεις Online Dating κερδίζουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο.

Σύμφωνα με το Reuters και το PC World, οι στατιστικές για τα κέρδη των online dating sites στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλές. Η χρήση του World Wide Web για αγάπη, φιλία και έρωτα κοστίζει ακριβά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).