MS16-023: Ενημέρωση ασφαλείας μαζί με το Get Windows 10

Τι μας φέρνει η ενημέρωση MS16-023; Όπως φαίνεται η Microsoft ανακάλυψε ένα νέο τρόπο να σερβίρει τα Windows 10 σε αυτούς που αντιστέκονται. Μια από τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας ήρθε με περιεχόμενο που δεν αφορά τα ασφαλείας αλλά προωθεί το νέο της εταιρείας.

Έτσι μαζί με την ενημέρωση ασφαλείας MS16-023 θα εγκατασταθεί ξανά η εφαρμογή “Get Windows 10” στα συστήματα που χρησιμοποιούν Windows 7 και 8,1.MS16-023

Η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας MS16-023, που κυκλοφόρησε στα Patches του Μάρτη μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας της Microsoft αλλά κρύβει και την έκπληξη που προαναφέραμε.

Αυτή η ενημέρωση ασφαλείας επιλύει διάφορα τρωτά του Internet Explorer. Η πιο σοβαρή από αυτές τις ευπάθειες θα μπορούσε να επιτρέψει την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα εάν ένας χρήστης προβάλει μια ειδικά κατασκευασμένη ιστοσελίδα στον Internet Explorer.

Επιπλέον, αυτή η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας περιλαμβάνει αρκετές διορθώσεις που δεν αφορούν θέματα ασφαλείας αλλά σχετίζονται με τον Internet Explorer.

Το κύριο ζήτημα με τον συγκεκριμένο τρόπο προώθησης των Windows 10 που σκαρφίστηκε η Microsoft είναι ότι με αυτό τον τρόπο οι χρήστες δεν μπορούν να τα αφαιρέσουν από το σύστημά τους μόνο την εφαρμογή και να αφήσει τις ενημερώσεις ασφαλείας.

Προφανώς, αν δεν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer μπορείτε να απαλλαγείτε από το πρόβλημα, αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι μια προσωρινή λύση, καθώς η Microsoft φαίνεται να άρχισε την προώθηση του Windows 10 με άλλα προγράμματα ή εργαλεία του λειτουργικού συστήματος.

Δεν θα σας προτείνουμε κάποια λύση, γιατί προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει.

Φυσικά μια εναλλακτική και διαχρονική πρόταση για όλους τους χρήστες των Windows, είναι το: “δοκιμάστε το Linux.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).