Zero Day σε routers και modems συσκευών της Huawei, ZTE κ.α.

Ο Ρώσος ερευνητής ασφάλειας Timur Yunusov ανακάλυψε αρκετά τρωτά σημεία κρίσιμης σημασίας (Zero Day) σε και modems 3G και 4G που χρησιμοποιούν συσκευές της , ZTE, Gemtek και Quanta. Οι ευπάθειες επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να παραβιάσουν τις συσκευές με απλά SMS αλλά και μέσω συνδέσεων HTTP.Zero Day hacker

Η έρευνα και τα Zero Day παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά λεπτομερώς το Δεκέμβριο στους που παρακολούθησαν το Nullcon στην Γκόα και αποκάλυψαν τα un-patched κενά ασφαλείας από οκτώ συσκευές των παραπάνω εταιρειών.

Ο Timur Yunusov, σύμβουλος της Positive Technologies, ανακάλυψε ότι modems και routers της Gemtek της Quanta και της ZTE εκτίθενται στο Shodan.

“Όλα τα μοντέλα περιείχαν τρωτά σημεία κρίσιμης σημασίας”, αναφέρει ο Yunusov. “Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε από μακριά όλα τα τρωτά σημεία.”

Τέσσερα από τα οκτώ modems και routers περιέχουν τρωτά σημεία cross-site scripting που επιτρέπουν τη μόλυνση του συστήματος, την υποκλοπή SMS και τον εντοπισμό θέσης του θύματος.

zero day

“Εφόσον μπορούμε να διεισδύσουμε σε ένα modem … μπορούμε να μολύνουμε και τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένη η συσκευή, κάτι που μας παρέχει πολλούς τρόπους να υποκλέψουμε τα δεδομένα του υπολογιστή.”

Να αναφέρουμε ότι ο Yunusov και η ομάδα του μας έδειξε πέρυσι πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα SMS για να αποκτήσει ο επιτιθέμενος πρόσβαση σε σιδηροδρομικά συστήματα και να εκτροχιάσει τρένα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).