Wire από τον συνιδρυτή του Skype με end-to-end κρυπτογράφηση

Η Wire είναι μια εφαρμογή επικοινωνίας, που αναπτύσσεται από πρώην εργαζομένους της Skype, της Apple και της Microsoft. Χρηματοδοτείται από τον συνιδρυτή του Skype κ. Janus Friis.wire

Η εφαρμογή με μια νέα ενημερωμένη έκδοση μπορεί να υπερηφανεύεται για την πλήρη όλων των επικοινωνιών.

Η WΙRE είναι μία από τις πολλές εφαρμογές επικοινωνίας που ήρθαν μετά τις αποκαλύψεις του Snowden για τα παγκόσμια προτα επιτήρησης, αλλά δεν υποστήριζε από την αρχή κρυπτογράφηση end-to-end.logo

Η νέα έκδοση υπόσχεται να κρυπτογραφήσει chat, ήχο και βίντεο μηνύματα, κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει από τις περισσότερες παρόμοιες υπηρεσίες.

Το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή της κρυπτογράφησης για μηνύματα κειμένου και εικόνων ονομάζεται Axolotl, είναι open source, και δεν χρησιμοποιείται μόνο από τη Wire, αλλά και από άλλες “ασφαλείς” εφαρμογές επικοινωνίας όπως το Signal και το Silent Phone.

Οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις από την άλλη πλευρά να κάνουν χρήση του WebRTC, και του DTLS για βασικές διεργασίες και διαπραγμάτευση και αναγνώριση ταυτότητα, ενώ χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο SRTP για την κρυπτογραφημένη μεταφορά των media.

H εφαρμογή έρχεται εντελώς δωρεάν και η εταιρεία αναφέρει στην πολιτική απορρήτου ότι δεν συλλέγει ευαίσθητα όπως: “το περιεχόμενο της συνομιλίας σας” “την ώρα και την ημερομηνία των συνομιλιών σας”, και ότι δεν αποθηκεύει το περιεχόμενο των κλήσεων.

Διατίθεται σαν desktop εφαρμογή για τα Windows, Mac, Android και iOS, αλλά και σαν υπηρεσία web που είναι προσβάσιμη από τον browser σας. Απαιτεί ένα λογαριασμό με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα πρόσβασης.
Η εταιρεία λειτουργεί από την Ελβετία, μία από τις πιο φιλικές χώρες στον κόσμο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι ένα project που έρχεται εντελώς δωρεάν. Αυτό βέβαια προκαλεί την ερώτηση: “πως αμείβονται οι εργαζόμενοι προγραμματιστές;” Όλα τα απαραίτητα χρήματα προέρχονται από τον κ. Janus Friis;

Κατεβάστε την εφαρμογή

https://wire.com/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).