Φτιάξτε την εμφάνιση της Google στον Microsoft Edge

Χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge και η αρχική σελίδα της Google δεν εμφανίζεται κανονικά, ή εμφανίζεται σε παλαιότερη έκδοση;

Αν επισκεφθείτε το Google.com ή το Google.gr, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τον browser Edge της Microsoft, μπορείτε να δείτε μια μαύρη γραμμή στο επάνω μέρος που δεν εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε Chrome, Firefox ή άλλα σύγχρονα προτα περιήγησης.Microsoft Edge

Στο Blogger επίσης, οι του Edge μπορεί να παρατηρήσουν μια ειδοποίηση που τους ενημερώνει ότι ο “browser σας δεν υποστηρίζεται”, και στο Google Play δεν εμφανίζεται καθόλου γραμμή αναζήτησης στο πάνω μέρος της σελίδας κάτι που το καθιστά σχεδόν άχρηστο για τους χρήστες που συνδέονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Γιατί;

Η Google χρησιμοποιεί scripts που ανιχνεύουν τον user agent του προγράμματος περιήγησης για να εξυπηρετούν διαφορετικές εκδόσεις browser, αλλά και διαφορετικές χώρες για κάθε χρήστη. Έτσι είναι λογικό, ότι δεν παρέχει λειτουργικότητα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζει την λειτουργία.

Έτσι αν αλλάξετε το user agent του Edge και χρησιμοποιήσετε τον user agent του Internet Explorer 11 ή του Chrome, και επισκεφθείτε την κεντρική σελίδα της Google, το Google Play ή το Blogger, τότε θα παρατηρήσετε ότι όλες οι λειτουργίες είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να μεταμφιέσουμε τον Microsoft Edge σε Google Chrome ή Internet Explorer 11.

Προς το παρόν μπορείτε να αλλάξετε τον user agent προσωρινά στο Microsoft Edge. Από τη στιγμή όμως που υποστηρίζει επεκτάσεις, είναι πολύ πιθανό ότι θα δούμε μια που αλλάζει τον user agent του προγράμματος περιήγησης, αν ωστόσο δεν επιδιορθώσει το η ίδια η Microsoft.

Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

Πατήστε το πλήκτρο F12 στο πληκτρολόγιο σας (ενώ έχετε ανοιχτό τον Edge) για να ανοίξετε τα Εργαλεία για τους προγραμματιστές.
Πηγαίνετε στην καρτέλα εξομοίωσης ή “Emulation”.
Επιλέξτε ένα διαφορετικό agent στο “user agent string”.

Η σελίδα θα επαναφορτώσει αυτόματα όταν επιλέξετε ένα νέο user agent από τη λίστα των διαθέσιμων string.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).