Μυρίστε τα films σας για να δείτε την ηλικία τους

Ο Jack Lindenberg, ένας επαγγελματίας φωτογράφος, προτείνει ένα απλό κόλπο για να δείτε πόσο καιρό πριν έχετε χρησιμοποιήσει τα films που έχετε στα χέρια σας. Απλά μυρίστε τα !!!!!

films

Στην εποχή των ηλεκτρονικών φωτο μηχανών και του Photoshop, οι επαγγελματίες του είδους επιμένουν ακόμα στα αναλογικά-χημικά φωτογραφικά films, τα οποία κατά την γνώμη τους, αποδίδουν στα πολύ καλύτερα από τα ψηφιακά. Βέβαια κάθε τεχνολογία έχει υπέρ και κατά αλλά δεν είναι αυτό το μας εδώ. Το άρθρο αναφέρεται σε όσους χρησιμοποιούν ακόμα τα χημικά films και θέλουν να ξέρουν πριν πόσο καιρό έχουν τραβήξει φωτογραφίες με αυτά.

Όπως αναφέρει ο Lindenberg, κάποια στιγμή γύρισε στο σπίτι του μετά από μία εκδρομή και προσπάθησε να τακτοποιήσει τα ρολλά films κατά χρονολογική σειρά, αλλά διαπίστωσε ότι έχει ξεχάσει να σημειώσει επάνω τους τη ημερομηνία έκθεσή τους στο φως. Και τότε έκανε κάτι απλό. Άρχισε να τα μυρίζει. Συνειδητοποίησε ότι η μυρωδιά των φιλμ εξαφανίζεται σιγά-σιγά.

Αν το film μυρίζει έντονα χημικά, τότε είναι μια φρεσκοεκτεθειμένο στο φως. Αν η ταινία δεν μυρίζει τίποτα, τότε είναι το πρώτο film που έχετε χρησιμοποιήσει.

Όταν η ταινία εκτίθεται στο φως, η χημική μυρωδιά αρχίζει να εξασθενεί, έτσι ώστε το πρόσφατο ρολλό σας θα μυρίζει πιο έντονα. Φυσικά αυτό το κόλπο εργάζεται σε ρολλά που έχουν εκτεθεί στο φως, αφού από ένα χρονικό διάστημα και μετά κανένα δεν μυρίζει πια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).