Apple: Είναι λυπηρό να χρησιμοποιείτε PC 5 ετών

Όσοι παρακολούθησαν την μάλλον κοινότυπη εκδήλωση της Apple χθες ίσως εκτός τις αποκαλύψεις των νέων προϊόντων να άκουσαν και τον Phil Schiller, Senior Vice President του Worldwide Marketing της Apple, να κάνει δύο απίστευτες δηλώσεις.money Apple

Σύμφωνα με τον κ. Phil Schiller οι χρήστες των νέων iPad Pro που διαθέτουν υπολογιστή με Windows θα ανακαλύψουν στη τον “τελικό αντικαταστάτη του PC”, και ότι είναι λυπηρό το γεγονός να χρησιμοποιούν περισσότεροι από 600 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογιστές που είναι άνω των πέντε ετών.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς ισχυρίστηκε ο κ. Phil Schiller.

Το iPad Pro, όπως και κάθε ή Chrome OS tablet, μπορεί να αντικαταστήσει ένα PC κάτω από ορισμένες συνθήκες, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τι κάνει αυτός που το χρησιμοποιεί.

Για περιήγηση στο Web, την παρακολούθηση μέσων ενημέρωσης, και ελαφρές εργασίες γραφείου ή παιχνίδια κινητών που υποστηρίζονται στα tablets, φαίνεται να είναι το μόνο που χρειάζεται, και τότε μπορούμε να μιλήσουμε κάλλιστα για αντικατάσταση.

Όμως ένα iPad Pro δεν είναι ικανό να κάνει πολλές εξειδικευμένες εργασίες που μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμα και ένα φθηνό Laptop με Windows. Για την ανάπτυξη εφαρμογών, ιστοσελίδων, μοντέλων 3D ή , θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα ότι το tablet δεν είναι κατάλληλο ή δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα.

Έπειτα, υπάρχουν παιχνίδια που κάποιοι θέλουν να παίξουν και δεν τα βρίσκουν, καθώς υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στα διαθέσιμα παιχνίδια για iOS και Windows. Ας πούμε δεν μπορείτε να παίξετε παιχνίδια όπως το The Division, το World of ή το Call of Duty σε ένα iPad, και μάλλον αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα.

Ας μιλήσουμε για τα περιφερειακά που είναι διαθέσιμα για τα Windows PCs και για το iPad της Apple. Ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών, εξωτερικά μέσα αποθήκευσης (εξαιρετικά περιορισμένα για το iPad), ή ένα απλό ποντίκι του υπολογιστή.

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, είναι ότι τα Windows PCs δίνουν στους χρήστες μεγαλύτερη ελευθερία με το τι μπορούν να κάνουν για το σύστημα. Δεν περιορίζουν τους χρήστες στην εγκατάσταση εφαρμογών από ένα κατάστημα που η Apple έχει τον πλήρη έλεγχο, και οι χρήστες μπορούν να κάνουν τροποποιήσεις στο σύστημα ή τα προγράμματα που τρέχουν σε αυτό. Οι επιλογές αυτές δεν υπάρχουν στο iOS εκτός και αν η συσκευή είναι jailbroken.

Στα συστήματα desktop, είναι εύκολο να αναβαθμίσει κανείς συγκεκριμένο υλικό, όπως τη μνήμη του υπολογιστή ή την κάρτα γραφικών, το οποίο μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής για αρκετά χρόνια.

Όχι Apple, απέχεις πολύ από τη δημιουργία μιας φορητής συσκευής που θα αντικαταστήσει τα PC σε κόστος PC.

Είναι λυπηρό το γεγονός να χρησιμοποιούν περισσότεροι από 600 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογιστές που είναι άνω των πέντε ετών

Για μια εταιρεία που προσπαθεί να κερδίσει τους χρήστες του PC, η δημόσια δήλωση “είναι λυπηρό το γεγονός ότι 600 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υπολογιστές που είναι άνω των πέντε ετών”, δεν είναι και η καλύτερη στρατηγική..

Πρώτα από όλα, παλιό δεν σημαίνει απαραίτητα ανεπαρκές.

Η χρήση ενός υπολογιστή πέντε ετών, αν σας επιτρέπει να κάνετε αυτά που επιθυμείτε να κάνετε είναι μια χαρά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιοι τρέχουν συστήματα πέντε χρονών και άνω και ίσως είναι αρκετά προφανείς: η έλλειψη χρημάτων είναι ένας από αυτούς και ο κ Phil Schiller (που αντιπροσώπευε την Apple) χωρίς να σκεφτεί ότι “χτύπησε” μια πολύ ευαίσθητη χορδή του αγοραστικού κοινού που δεν διαθέτει τα χρήματα για αλλαγή συστήματος κάθε χρόνο.

Η Apple προφανώς ενδιαφέρεται να διαθέτει στην αγορά νέες συσκευές κάθε χρόνο, αλλά δεν μπορεί να “λυπάται” δημοσίως τους χρήστες παλαιότερων συστημάτων. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των κινητών επικοινωνιών έχουν ανοίξει πραγματικά την πόρτα για την διάθεση συνεχώς νέων συσκευών με καλύτερη επεξεργασία, κάρτες γραφικών, νέα χαρακτηριστικά, αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων, καλύτερες οθόνες, λιγότερη χρήση της μπαταρίας και πολλά άλλα.

Στους υπολογιστές όμως, δεν χρειάζονται οι ετήσιες αναβαθμίσεις, εκτός αν είστε gamer ή να απαιτείτε την μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ που υπάρχει. Ακόμη και τότε όμως, είναι αρκετό να αναβαθμίσετε μέρη του συστήματος σας αντί να αγοράσετε νέο μηχάνημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).