Τέρμα στη διαμάχη FBI Apple, παραβίασαν το iPhone;

Το FBI δήλωσε ότι μπορεί να έχει ανακαλύψει ένα τρόπο για να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποιήθηκε από τον τρομοκράτη του San Bernardino, και ζήτησε από το δικαστήριο της Καλιφόρνια να τερματίσει τη δικαστική διαμάχη εναντίον της εταιρείας (Apple).
iPhone apple
Η είδηση ​​ήρθε αργά τη Δευτέρα από την Καλιφόρνια, όπου θα άρχιζε η δίκη σε λίγες ώρες.

Σε μια αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο τη Δευτέρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανάφερε ότι “κάποιος τρίτος υπέδειξε στο FBI μια πιθανή μέθοδο” για το ξεκλείδωμα του iPhone, που χρησιμοποιήθηκε από τον Syed Farook, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, Tashfeen Malik, σκότωσαν 14 άτομα στη νότια Καλιφόρνια στις αρχές Δεκεμβρίου.

“Απαιτούνται δοκιμές για να διαπιστώσουμε αν είναι σωστή μέθοδος που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα στο iPhone του Farook”, αναφέρει το αίτημα των ομοσπονδιακών στο δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Ο δικαστής που εποπτεύει την υπόθεση, την ανέστειλε προσωρινά, δίνοντας παράταση μέχρι τις 5 Απριλίου, μέχρι το FBI να τελειώσει τις δοκιμές και να έχει σίγουρα αποτελέσματα.

Να αναφέρουμε ότι αρχικά το FBI είχε ζητήσει ουσιαστικά από την Apple να ξαναγράψει του iOS για να αφαιρέσει χαρακτηριστικά ασφαλείας, ώστε να επιτραπεί στους ομοσπονδιακούς να παρακάμψουν τον κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνο του Farook.

Για να είμαστε ακριβείς, αυτά είναι που πρέπει να γνωρίζει το ευρύ κοινό, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει “κάτω από το τραπέζι.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).