Τι είναι Unix, BSD, Linux και τι UbuntuBSD

Τι είναι το BSD και σε τι διαφέρει από το Linux; Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ Unix και Linux; Τι είναι το UbuntuBSD;linux UbuntuBSD

Πριν το Linux, τα Unix λειτουργικά συστήματα ήταν σχεδιασμένα από την AT&T τον Ken Thompson, τον Denis Ricthie και μια . Η ανάπτυξη του Unix άρχισε τη δεκαετία του '70. Μπορεί να εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι το Unix ήταν κλειστού κώδικα (closed source). Η AT&T χορήγησε άδειες του Unix σε διάφορους τρίτους, ακαδημαϊκές και εμπορικές.

Μια από τις ακαδημαϊκές άδειες πήγε στο Πανεπιστήμιο Berkeley της California. Το λειτουργικό σύστημα Unix που αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο είναι γνωστό και ως BSD (Berkeley Software Distribution).. Ένα από τα πιο δημοφιλή παράγωγα ανοικτού κώδικα του BSD είναι το FreeBSD.

Μια άλλη πιο δημοφιλή παρ κλειστού κώδικα του BSD είναι το Mac OS X. της Apple.

Το 1991, ο Φιλανδός φοιτητής της επιστήμης των Linus Torvalds ανέπτυξε το δικό του κλώνο Unix από το μηδέν. Αυτό γνωρίζουμε σήμερα σαν Linux Kernel. Οι διανομές Linux πρόσθεσαν σύστημα GUI, βοηθητικά προγράμματα GNU (όπως τα cp, mv, ls,date, bash κλπ), εργαλεία εγκατάστασης και διαχείρισης, GNU c/c++ Compilers και διάφορες άλλες εφαρμογές στον πυρήνα του Linux.

Ας δούμε τώρα τι είναι το UbuntuΒSD.ubuntu

Αφού κατανοήσατε τη διαφορά μεταξύ Unix, Linux και FreeBSD, ας μιλήσουμε για το UbuntuΒSD ένα σύστημα Linux με FreeBSD kernel.

Το λειτουργικό σύστημα Debian GNU/kFreeBSD είναι διαθέσιμο για πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα port του Debian για να τρέχει με FreeBSD και όχι με τον συνήθη πυρήνα του Linux.

Το PacBSD (παλαιότερα γνωστό και ως ArchBSD) είναι ένα λειτουργικό σύστημα με Arch που τρέχει με FreeBSD kernel.

Έτσι και το UbuntuBSD είναι μια παρόμοια εφαρμογή του Ubuntu στο FreeBSD kernel. Η κωδική ονομασία του UbuntuΒSD είναι Escape From SystemD.ubuntuBSD

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την 3η beta του ubuntuΒSD 15.10 που κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου. Όπως φαίνεται ενημερώνει το διαχειριστή σύνδεσης LightDM στην έκδοση 1.16.4-0ubuntu1+bsd2, προσθέτοντας κονσόλες εικονικού κείμενου στα πλήκτρα F1-F4.

H τελική ή σταθερή έκδοση του λειτουργικού θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2016.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ISO από το παρακάτω link.

https://sourceforge.net/projects/ubuntubsd/files/latest/download

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).