WordPress: πρόστιμα στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων

Η WordPress.com ξεκίνησε να αλλάζει την στάση της απέναντι στην κατάχρηση της κατάργησης για τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Η εταιρεία συνιστά στην πνευματικών δικαιωμάτων των Η.Π.Α. (U.S. Copyright Office) να εισαγάγει νέο νόμο που θα επιτρέπει αποζημιώσεις για να μειωθεί η συχνότητα των εσφαλμένων και καταχρηστικών αιτημάτων κατάργησης από την DMCA.copyright WordPress WordPress WordPress

Η , η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή blogging πλατφόρμα WordPress.com, δέχεται χιλιάδες αιτήσεις κατάργησης από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων κάθε χρόνο.

Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των ανακοινώσεων περιέχει ανακρίβειες και υπάρχουν αρκετές οι οποίες είναι εσφαλμένες, δόλιες ή καταχρηστικές.

Σε μια πρόσφατη αναφορά του στο Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των , ο γενικός σύμβουλος της Automattic, κ. Paul Sieminski εξηγεί ότι τα “ρομπότ επιβολής” και η έλλειψη ανθρώπινης επανεξέτασης ευθύνονται για πολλές από τις ανακριβείς αιτήσεις κατάργησης.

“Αν και αναγνωρίζουμε ότι η χρήση αυτοματοποιημένων εργαλείων μπορεί να είναι απαραίτητη σε ορισμένες μορφές παραβάσεων και σε ορισμένα είδη δικτυακών τόπων, τα προσωπικά blogs δεν είναι οι κατάλληλοι στόχοι για τα ρομπότ επιβολής του νόμου.”

“Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων έχουν την υποχρέωση να εξετάζουν το αίτημα πριν από την αποστολή μιας ειδοποίησης κατάργησης, και τα ρομπότ απλά δεν μπορούν να είναι σωστά σε όλα” αναφέρει ο Sieminski.

Η Automattic κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμορφωθεί με τα της DMCA, αλλά η εταιρεία πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αποτρέψουν τέτοιες καταστάσεις μέλλον. Οι ισχύοντες κανονισμοί δεν επαρκούν υποστηρίζει η εταιρεία.

Μεταξύ των αλλαγών που προτείνει η εταιρεία, είναι και ένας νέος νόμος που θα επιτρέπει την αποζημίωση σε περίπτωση κατάχρησης  αιτημάτων κατάργησης από την DMCA.

“Κάτι τέτοιο μπορεί να διασφαλίσει ότι εκείνοι που προκαλούν ζημία μέσω ψευδών δηλώσεων θα καλούνται να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους,” συνεχίζει ο Sieminski.

Τα σχόλια της Automattic έχουν υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση της κυβέρνησης για να αξιολογηθεί το κατά πόσο θα πρέπει και αν πρέπει να μεταρρυθμιστεί ο νόμος της DMCA στο μέλλον.

Κατεβάστε το pdf που δημοσίευσε το Torrentfreak.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).