Το WhatsApp προσθέτει καθολική κρυπτογράφηση και;

Χρησιμοποιείτε WhatsApp; Καλά νέα: η εφαρμογή από σήμερα κρυπτογραφεί όλες τις επικοινωνίες που αποστέλλονται από την πλατφόρμα της από προεπιλογή, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.WhatsApp

Στα μέσα Μαρτίου, ακούσαμε ότι θα κυκλοφορήσουν οι κρυπτογραφημένες φωνητικές . Η δυνατότητα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων κειμένου υπάρχει ήδη στην εφαρμογή.

Όπως φαίνεται, η εταιρεία κράτησε την υπόσχεση της, σύμφωνα με το Wired.

Η κίνηση αυτή έρχεται για να προστατέψει τον τελικό χρήστη από αδιάκριτους νόμιμους και παράνομους και η χρονική στιγμή είναι ακριβώς στο σημείο που η παγκόσμια κοινότητα προσπαθεί να βρει την ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της ιδιωτικής ζωής και του επιπέδου ς των αρχών επιβολής του νόμου.

Η υπόθεση της Apple, του FBI και του iPhone του τρομοκράτη από το San , πυροδότησε πολλές δημόσιες συζητήσεις για το παραπάνω θέμα.

Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται, όλοι γνωρίζουν πλέον ότι το FBI απέκτησε πρόσβαση στη συσκευή, κάτι που ήταν αναμενόμενο από εμάς, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Άποψη: Αν και όλοι στο iGuRu.gr εκτιμούν και αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της κρυπτογράφησης βρίσκουμε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια και φερεγγυότητα σε αυτά που λέγονται και γίνονται από τις αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες. (Άλλωστε τι μυστικές υπηρεσίες θα ήταν αν υπήρχε διαφάνεια και φερεγγυότητα;).

Οπότε εφόσον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και ο κώδικας του λογισμικού του WhatsApp δεν επιτρέπει ελέγχους (κλειστός κώδικας) η κάθε ανακοίνωση επέκτασης της ς με bonus ενισχυμένο κώδικα κρυπτογράφησης, δεν μας συγκινεί και ιδιαίτερα.

Η λύση;

Open Source: Όλα ανοιχτά για έλεγχο, διαφάνεια. Δύσκολο καθώς τα εμπλεκόμενα συμφέροντα είναι ανεκτίμητης αξίας….

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).