UK: κατασκοπεύουν πρόσφυγες από το 2013

Αποκαλύψεις από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK):  Στις καθημερινές ειδήσεις της Ελληνικής κοινωνίας έχουν ενταχθεί πλέον και τα νέα των μεταναστών και των προσφύγων. Δεν θα ακολουθήσουμε την “μόδα” των media αλλά θα δώσουμε μια νέα διάσταση στο κοινωνικό πρόβλημα. UK spy UK UK

Η εφημερίδα Guardian αποκάλυψε χθες ότι οι αξιωματικοί του Ηνωμένου Βασιλείου (UK) έχουν πραγματοποιήσει hacking στα τηλέφωνα των προσφύγων που έχουν εισέλθει στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια. Πολλοί από αυτούς τους δε, είναι και θύματα βασανιστηρίων.

Ο υπουργός Μετανάστευσης James Brokenshire ανέφερε στην Guardian ότι οι αξιωματικοί “μπορούν να χρησιμοποιούν την ισχύ που τους δίνει ο για τη διερεύνηση και την πρόληψη σοβαρών μορφών εγκλήματος που πραγματοποιούνται από μετανάστες ή για αδικήματα ιθαγένειας, και το κάνουν από το 2013.”

Παρά του ότι η παραπάνω δήλωση ακούγεται αρκετά πειστική στα αυτιά των φιλήσυχων πολιτών, η Cristal Amiss, από το Black Women's Rape Action Project, ανέφερε:

“Αυτές οι δυνάμεις είναι εξοργιστικές. Οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό κράτηση έχουν δικαίωμα στο απόρρητο, να μπορούν να μιλάνε ιδιωτικά με τον δικηγόρο τους και να αποκαλύπτουν συχνά πολύ ευαίσθητες πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες για ένα βιασμό, για βασανιστήρια, η για ενδοοικογενειακή βία και κατάχρηση εξουσίας από τους υπαλλήλους. Πρέπει να είναι σε θέση να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες χωρίς τα κινητά τους να είναι hacked.”

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί μια νομοθεσία που υπάρχει τα τελευταία 20 χρόνια για να έχει νομική κάλυψη στις πράξεις της, κάτι που έχει επίσης επικριθεί σαν χρήση παρωχημένης νομοθεσίας που έχει σαν στόχο να διευκολύνει την κατασκοπεία τον 21ο αιώνα.

Ο Jimmy είχε πει:

“Το μέτρο μιας κοινωνίας βρίσκεται στο πώς μεταχειρίζεται τους αδύναμους και τους πλέον ανήμπορους πολίτες της”

Με αυτή την παραδοχή, υπάρχουν πάρα πολλές κυβερνήσεις στην πολιτισμένη Ευρώπη που θα αισθάνονται και τόσο καλά.

Και αν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι το θέμα δεν σας αφορά σκεφτείτε ότι για να αναγκάζονται οι εταιρείες τεχνολογίας να δίνουν πρόσβαση στην κρυπτογράφηση, κανένας από εμάς δεν είναι ς.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).