Θα ανοίγατε ένα USB stick που βρήκατε σε ένα parking;

Μια νέα διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους που θα βρουν ένα USB στο parking, θα το συνδέσουν στους υπολογιστές τους.

Ερευνητές από τη , το του Illinois, και το Πανεπιστήμιο του Michigan, “πέταξαν” 297 μονάδες USB γύρω από την πανεπιστημιούπολη Urbana-Champaign του Illinois, και ανακάλυψαν ότι το 48 τοις εκατό των USB συνδέθηκαν σε έναν υπολογιστή, λίγα λεπτά αργότερα.USB stick

“Η κοινότητα της ασφάλειας πιστεύει εδώ και καιρό ότι οι χρήστες μπορούν να πέσουν θύματα επιθέσεων Social μαζεύοντας και συνδέοντας φαινομενικά “χαμένες” μονάδες USB flash,” αναφέρουν οι .

“Δυστυχώς, είτε από αλτρουιστικά κίνητρα ή από ανθρώπινη περιέργεια, ο χρήστης εν αγνοία του ανοίγει μια θύρα σε μια επίθεση όταν συνδέσει τη μονάδα δίσκου. Ένα φυσικό .”

Για τη μελέτη οι ερευνητές χρησιμοποίησαν USB sticks που περιείχαν αρχεία HTML με ενσωματωμένα img . Με το άνοιγμα των αρχείων, η εικόνα επικοινωνούσε με έναν απομακρυσμένο , επιτρέποντας στους ερευνητές να παρακολουθούν τη χρήση των δίσκων USB στην περιοχή.

Τα  USB sticks χρειάστηκαν από μερικά λεπτά έως και λίγες ώρες για να συνδεθούν σε υπολογιστές.

Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο το 16% των χρηστών μπήκε στον κόπο να σαρώσει τις μονάδες με κάποιο anti-virus πριν από το ανοίξουν στους υπολογιστές τους. Το 68% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν έλαβαν κανένα απολύτως προληπτικό μέτρο πριν συνδέσουν τις μονάδες.

Οι χρήστες, δήλωσαν ότι ως επί το πλείστον, ενήργησαν καλή τη πίστει. Το 68% των χρηστών δήλωσε ότι άνοιξαν το αφαιρούμενο δίσκο για να βρουν τον ιδιοκτήτη του, και ελάχιστοι από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι σχεδίαζαν να κρατήσουν το USB.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).