Πως να κερδίσετε 16 εκατομμύρια με ένα hacked DLL

Μπορεί ένα hacked DLL να σας κάνει πλούσιο/α; Νέα στοιχεία έχουν προκύψει σε μια υπόθεση του 2015, αποκαλύπτοντας πως ο υπεύθυνος ασφαλείας μιας εταιρείας κληρώσεων τύπου ΟΠΑΠ στις ΗΠΑ χρησιμοποιούσε κακόβουλα αρχεία DLL για να προβλέπει τους νικηφ αριθμούς κληρώσεων, σύμφωνα με μια δημοσίευση της The Des Moines Register.money hacked DLL

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2015, όταν οι αρχές άρχισαν τη εκδίκαση του Eddie Tipton, 53 χρονών, πρώην διευθυντή ασφαλείας πληροφοριών της Multi-State Lottery Association (MSLA).

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο Tipton καταδικάστηκε για δύο κατηγορίες απάτης, στην λαχειοφόρο κλήρωση του Ηot Lotto αφού υπήρχαν υποψίες ότι “κέρδισε” 14,3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εισαγγελείς όμως δεν μπορούσαν να αποδείξουν πως κατάφερε ο Tipton να μαντέψει τα σωστά νούμερα. Για να εισπράξει τα κέρδη τότε ζήτησε τη βοήθεια του Robert Clark II, 46 ετών, από το Sugarland του Texas.

Αμέσως μετά την σύλληψη του Tipton, η MSLA ξεκίνησε ελέγχους ασφαλείας στους υπολογιστές της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει πώς κατάφερε να χειραγωγήσει το κληρώσεων, αλλά οι τεχνικοί δεν ανακάλυψαν κάτι ύποπτο. Από την άλλη πλευρά, στους ελέγχους που πραγματοποιούσε η αστυνομία ανακάλυψε ένα hacked DLL σε έναν από τους υπολογιστές που ήταν υπεύθυνοι για την παραγωγή των τυχαίων αριθμών που χρησιμοποιούνται για την κλήρωση.

Το hacked DLL ήταν πανομοιότυπο με το αρχικό, εκτός του ότι είχε δύο επιπλέον blocks στον κώδικά του. Αυτά τα δύο blocks προστέθηκαν από τον Tipton και τον βοήθησαν να προσθέσει έναν διαφορετικό αλγόριθμο στη γεννήτρια τυχαίων αριθμών.

O Tipton ήταν υπεύθυνος για τον προγραμματισμό των εν λόγω υπολογιστών σε όλα τα τμήματα της MSLA σε όλη τη χώρα, και έτσι το hacked DLL υπήρχε στα συστήματα της εταιρείας σε όλη τη χώρα.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι έχουν βρει αποδείξεις για στημένες κληρώσεις στην Iowa, Texas, Oklahoma, Colorado, και Wisconsin. Η ανίχνευση του κακόβουλου DLL ήταν αρκετά δύσκολη καθώς είχε προγραμματιστεί να αυτό-διαγράφεται μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν επίσης και τον αδερφό του Tipton, Tommie Tipton, για τον οποίο κατέθεσαν μήνυση.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι ο Tommie Tipton, πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, βοήθησε τον αδερφό του να εισπράξει τα κέρδη των κληρώσεων από την Oklahoma, το Colorado, και το Wisconsin.

Συνολικά, οι αρχές αναφέρουν ότι τα δύο αδέλφια έστησαν έξι κληρώσεις μεταξύ του 2005 και του 2011, που τους απέφεραν 16.500.000 δολάρια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).