Οι Αρχές του Καναδά έχουν το Master Key του BlackBerry Messenger

Η BlackBerry είναι γνωστή για την ασφάλεια που παρέχει στις επικοινωνίες των πελατών της, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση. Για να το θέσουμε καλύτερα ήταν η πρώτη κατασκευάστρια κινητών συσκευών που χρησιμοποίησε end-to-end κρυπτογράφηση για την ασφάλεια των πελατών της.blackberry Master Key

Όμως μια νέα έκθεση αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει διαθέσει ένα key backdoor στις αρχές επιβολή του νόμου από το 2010.

Η Αστυνομία του Καναδά Royal Canadian Mounted (RCMP) έχει στην κατοχή της ένα Master Key αποκρυπτογράφησης των συσκευών BlackBerry από το 2010, σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση του Vice.

Η έκθεση δείχνει ότι η αστυνομία του Καναδά χρησιμοποίησε το κύριο κλειδί για την παρακολούθηση και την αποκρυπτογράφηση πάνω από 1 εκατομμύριο που είχαν αποσταλεί με τη δήθεν ασφαλή υπηρεσία BlackBerry Messenger (BBM) σε μια ποινική έρευνα που διήρκεσε 2 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας μιας υπόθεσης δολοφονίας το 2011, η RCMP αποκάλυψε ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει και να διαβάσει με επιτυχία περίπου 1 εκατομμύριο μηνύματα που είχαν αποσταλεί μεταξύ συσκευών ΒlackBerry χρησιμοποιώντας το “κατάλληλο κλειδί αποκρυπτογράφησης.”

Πώς κατάφερε η RCMP να έχει το Master Key;

Ούτε η RCMP, ούτε ο εισαγγελέας αποκάλυψε πώς βρήκε η αστυνομία το Master Key αποκρυπτογράφησης για να μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της υπηρεσίας ΒlackBerry Internet Service.

Ωστόσο, η πιο λογική απάντηση (αν και είναι υπόθεση) είναι ότι η ίδια η ΒlackBerry έδωσε στις ομοσπονδιακές αρχές του Καναδά την πρόσβαση που ήθελαν.

Αλλά εκτός από αυτό, το πιο σημαντικό ερώτημα είναι εάν η RCMP εξακολουθεί να έχει το κλειδί.

Μετά το κλείσιμο του “Project Clemenza,” μια έρευνα της RCMP για μια δολοφονία της μαφίας, η ΒlackBerry άλλαξε το Master Key. Όμως πιστεύεται ότι η RCMP εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα του BBM.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).