Transfer.sh: Μοιράστε μεγάλα αρχεία μέσω του terminal του Linux

Αν θέλετε να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία χρησιμοποιώντας μόνο από το terminal του linux σας τότε η Transfer.sh είναι η λύση για εσάς.

transfer.sh

H Transfer.sh δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση από εσάς. Όλα γίνονται σε απευθείας . Αντ ‘αυτού, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα – Curl, το οποίο είναι ένα εργαλείο που σας βοηθάει να ανεβάζετε δεδομένα σε ένα server. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι το παρακάτω, αναλόγως του λειτουργικού σας προγράμματος:

Ανοίξτε ένα τερματικό παράθυρο στο Linux σας και πληκτρολογήστε τα εξής:
Για Ubuntu (ή οτιδήποτε βασίζεται σε Ubuntu): sudo apt-get install curl
Για : sudo dnf install curl
Για Arch : sudo pacman -S curl

ternimal1

Αφού εγκατασταθεί το Curl είστε πλέον έτοιμοι να ανεβάσετε τα αρχεία που επιθυμείτε. Ας δούμε πως με το παρακάτω παράδειγμα εντολών:

curl --upload-file ./filename https://transfer.sh/filename

Εάν θέλετε για παράδειγμα να ανεβάσετε, ας πούμε,  το αρχείο “.txt” τότε η εντολή θα γίνει:

curl --upload-file ./text.txt https://transfer.sh/text.txt

ternimal2

Μόλις εκτελέσετε την εντολή, η traηsfer.sh θα δημιουργήσει ένα μοναδικό σύνδεσμο ς, μια σύνδεση με την οποία μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία σας μέσω του curl και της γραμμής εντολών ή μέσω ενός web browser (άρα μπορείτε να τα κατεβάσετε με οποιοδήποτε λειτουργικό και αν τρέχετε, ακόμα και με ).

Ο για το δικό μας αρχείο είναι ο παρακάτω: https://transfer.sh/uw3Fp/text.txt

terminal3

Για να κατεβάσετε το αρχείο που έχετε ανεβάσει, μπορείτε αφενός μεν να να το τρέξετε στο browser σας και να κάνετε κλικ στο κουμπί download, εφετέρου να πληκτρολογήσετε την παρακάτω εντολή σε ένα terminal παράθυρο οποιουδήποτε linux λειτουργικού

curl https://transfer.sh/yw3Fp/text.txt > text.txt

terminal4

Η παραπάνω εντολή θα αποθηκεύσει το αρχείο σε τοπικό επίπεδο. Φυσικά, η traηsfer.sh λειτουργεί με όλους τους τύπους , και  όχι μόνο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το παράδειγμα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ανεβάσετε δωρεάν μέχρι και 10 GBs σε ένα μόνο αρχείο, μέγεθος πολύ ικανοποιητικό και για τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Αν διερωτάστε γιατί να μοιράσω τα αρχεία μου μέσω ενός terminal, αντί ενός browser, τότε η απάντηση είναι η εξής: απλότητα! Η γραμμή εντολών του linux προσφέρει τη απλότητα και την συνδυαστική λειτουργικότητα με άλλα προγράμματα με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο. Δεν είναι τυχαίο που έχει φανατικούς οπαδούς.

Σημείωση: H Traηsfer.sh λειτουργεί σε οποιοδήποτε που έχει bash και curl. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εργαστεί με BSD και OSX ( ενδεχομένως ακόμα και με τα Windows ), και όχι μόνο με Linux.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).