Ανακάλυψαν τους δράστες κλοπής από το Διαδίκτυο

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αντικείμενων και ψηφιακών συσκευών μεγάλης αξίας και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος τεσσάρων ατόμων και συγκεκριμένα μιας 31χρονης ημεδαπής και τριών (3) υπηκόων Αλβανίας ς 35,31 και 25 ετών, για το αδίκημα της κλοπής.cuffs crime κλοπής

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από υποβολή μήνυσης ημεδαπής, σε αστυνομική Αρχή, για διάρρηξη καταστήματος ψιλικών ιδιοκτησίας της, πρόκληση ζημιών σε αυτό και αφαίρεση εμπορεύματος συνολικής αξίας έντεκα χιλιάδων (11.000) ευρώ.

Μεταξύ των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν συμπεριλαμβανόταν ο προσωπικός φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής της ιδιοκτήτριας του καταστήματος και ανώνυμες προπληρωμένες κάρτες ς συνολικής αξίας δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάσθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθόσον λόγω του είδους των αφαιρεθέντων αντικειμένων, απαιτούνταν εξειδικευμένη ψηφιακή διερεύνηση.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε άμεσα ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης.

Από την ψηφιακή έρευνα που επακολούθησε, σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών προπληρωμένων καρτών πληρωμής, διαπιστώθηκε ότι οι ανώνυμες προπληρωμένες κάρτες που είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα, χρησιμοποιήθηκαν σε υπηρεσίες διαδικτυακού στοιχηματισμού, γεγονός που με την κατάλληλη αξιοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών των διαδικτυακών παικτών στοιχηματισμού, οδήγησε στην ταυτοποίηση και την εμπλοκή των ανωτέρω προσώπων.

Ακολούθως, πρωινές ώρες χθες (26/04/2016), διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet , κινητό τηλέφωνο και ψηφιακός , τα προερχόμενα από κλοπή.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα πειστήρια προέκυψαν στοιχεία για τους πιθανούς πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, σε συνδυασμό με ανοικτές υποθέσεις κλοπών αντίστοιχων αντικειμένων, προς εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων κλοπών και απόδοσης των αφαιρεθέντων αντικειμένων στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα υποβληθεί στον αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω , στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBER KID

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).