WISP Μικροσκοπικό PC χωρίς μπαταρία, με ενέργεια από Ραδιοκύματα

WISP: Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα των ηλεκτρονικών συσκευών είναι η μπαταρία και η διάρκεια ζωής της. Μια από τις σημαντικότερες προδιαγραφές κάθε ηλεκτρονικού gadget, εκτός από την ταχύτητα του επεξεργαστή ή την ποιότητα της κάμερας του, είναι και η απόδοση της μπαταρίας του.wireless-power

Έτσι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το θέμα.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Washington και το Delft University of Technology ανέπτυξαν ένα νέο gadget που δεν χρειάζεται μπαταρία ή οποιαδήποτε άλλη εξωτερική πηγή ενέργειας. Η νέα λειτουργεί με ραδιοκύματα.

Η συσκευή απορροφά ραδιοκύματα από τον αέρα και στη συνέχεια να τα μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το σύστημα:

Ονομάζεται Wireless Identification and Sensing Platform (WISP), και είναι ένας συνδυασμός αισθητήρα και υπολογιστικού chip που χρησιμοποιεί ένα πρότυπο αναγνώστη off-the-shelf RFID (Radio Frequency Identification) για να συλλέγει τα ραδιοκύματα και να τα μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.WISP

Αν και το σύστημα Wireless Identification and Sensing Platform δεν έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί με τα chip του σας ή του σας, έχει αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να τρέξει τους αισθητήρες και να μεταδώσει .

Η ανακάλυψη των ερευνητών θα μπορούσε να αλλάξει το μελλοντικό Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT).

Το επόμενο βήμα τους, είναι να καταστήσουν τη χρηστικότητα του WΙSP πιο βολική και πιο εύκολη με την δημιουργία Wisent που θα επιτρέψει τον ασύρματο προγραμματισμό του WISP. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα άρχισε να συνεργάζεται με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft.

Με τη βοήθεια του Wisent, το σύστημα WISP μπορεί να προγραμματιστεί ασύρματα χρησιμοποιώντας τα ίδια τα ραδιοκύματα για την επικοινωνία.

“Μέχρι στιγμής το WISP απαιτεί καλώδια για να το αναπρογραμματισμό του, κάτι που ακυρώνει το πλεονέκτημα απουσίας της μπαταρίας. Ως εκ τούτου, σας παρουσιάζουμε το Wisent, ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει στο WISP να επαναπρογραμματιστεί ασύρματα,” δήλωσε ο Przemysław Pawełczak, επίκουρος καθηγητής στο Embedded Software Group, του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου του Delft.

«Το όραμά μας είναι να έχουμε πραγματικά ασύρματους επαναπρογραμματιζομένο λογισμικό υπολογιστών που λειτουργούν χωρίς μπαταρία όπου και όποτε θέλουμε.”

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε το Wiki των ερευνητών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).