Hacker πουλάει 272 εκατομμύρια κωδικούς emails για μόνο $1

Hacker προσφέρει προς πώληση μια τεράστια βάση δεδομένων με 272 εκατομμύρια κωδικούς emails. Η συν διαφημίζεται μέσα από το Dark Web και η της είναι περίπου $1.

password hacker

Ένας ανώνυμος hacker ρωσικής καταγωγής, που βγαίνει στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο “the Collector”, επισημάνθηκε από την εταιρεία ασφάλειας του κυβερνοχώρου Hold Security, ότι πουλάει 1,17 δισεκατομμύρια λογαριασμούς emails μαζί φυσικά με τους κωδικούς τους, μέσα από forum του Dark Web.

 

Οι κλεμμένοι κωδικοί προφανώς προήλθαν από μερικούς από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Gmail, Yahoo, και της Ρωσικής Mail.ru.

Όταν οι αναλυτές άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με τον hacker για να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα των δεδομένων αυτών, ο Ρώσος hacker ζήτησε μόνο για 50 ρούβλια (λιγότερο από ένα δολάριο) σε αντάλλαγμα όλης της βάσης.

 

Το πόσο ήταν εξευτελιστικά μικρό και έτσι η εταιρεία προχώρησε στη συναλλαγή και στην απόκτηση της βάσης δεδομένων. Μετά την των δεδομένων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hold Security, Κος Alex Holden δήλωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός των κωδικών των 1,17 δισεκατομμυρίων αποδείχθηκε ότι ήταν διπλές και τριπλές εγγραφές και ότι ουσιαστικά η βάση περιείχε μόνο 272 εκατομμύρια μοναδικές εγγραφές.

 

Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξαν, 57 εκατομμύρια ανήκουν στον κορυφαίο πάροχο της ς Mail.ru, 40 εκατομμύρια σε λογαριασμούς Yahoo, 33 εκατομμύρια σε λογαριασμούς Hotmail της Microsoft και 24 εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail.

 

Επίσης, από αυτά τα 272 εκατομμύρια κωδικούς που αναλύθηκαν από την Hold Security, περίπου 42,5 εκατομμύρια ήταν νέα διαπιστευτήρια που η εταιρεία δεν είχε δει να πωλούνται πρωτύτερα στο Dark Web, γεγονός που σημαίνει ότι η λίστα προερχόταν από κάποιους που ακόμα έκαναν hacking στο διαδίκτυο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).