Facebook πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν λογοκρισία στις ειδήσεις

Χθες, ένας πρώην δημοσιογράφος που εργαζόταν στο τμήμα επιμέλειας ειδήσεων του Facebook, μαζί με αρκετούς συναδέλφους που εργάστηκαν επίσης μαζί του, αποφάσισαν να αναφέρουν στο κοινό την εμπειρία τους, ενώ εργαζόταν στην εταιρεία,facebook censorship

Έτσι ανακοίνωσαν στον Michael Nunez, δημοσιογράφο του Gizmodo, ότι κάποιοι από το προσωπικό του Facebook που ήταν υπεύθυνοι για το πως εμφανίζονται οι ιστορίες στην ενότητα του Faceboοk “Τάσεις” ή “Trending” αγνοούσαν συστηματικά τα πραγματικά trending τα, παρεμβάλλοντας άλλες ιστορίες στο Τάσεις.

Οι πρώην εργαζόμενοι του Facebοok ανέφεραν ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι αγνοούσαν ιστορίες που θα ήταν ενδιαφέρουσες για το δεξιό ή συντηρητικό αναγνωστικό κοινό του site. Μερικές από αυτές τις ειδήσεις συμπεριλάμβαναν άρθρα των Mitt Romney, Ted Cruz, Crowder, και πολλών άλλων συντηρητικών αρθρογράφων.

Επιπλέον, αυτοί οι ίδιοι επιμελητές ειδήσεων είχαν οδηγίες από το Facebοok να αγνοούν οποιεσδήποτε ειδήσεις σχετικά με το ίδιο το Facebook, ήταν θέμα Trending.

Φυσικά όλες αυτές οι άμεσες κατηγορίες, για ενεργή λογοκρισία από το Faceboοk δεν ισχύουν σύμφωνα με την εταιρεία. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει κατευθυντήριες γραμμές που διέπουν τον τρόπο που διανέμονται τα άρθρα.

Βλέποντας όμως ότι η κριτική εκ μέρους όλων των τεχνολογικών Media και των χρηστών δεν σταματάει ο Αντιπρόεδρος του τμήματος ειδήσεων του Faceboοk Tom Stocky εξέδωσε μια νέα ανακοίνωση με την οποία κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία δεν ασχολείται με τέτοιου είδους πρακτικές.

 

Δείτε την δήλωση

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).