Πώς να φορτώσετε επιπλέον ιστοσελίδες στο Sidebar του Firefox

Θέλετε να βλέπετε  κάποιες συγκεκριμένες ιστοσελίδες ενώ σερφάρετε με το Firefox στο ; Ή μήπως θέλετε να βλέπετε μία ιστοσελίδα που περιέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (όπως χρηματιστήριο, στατιστικές υπηρεσίες κλπ) ενώ την ίδια στιγμή εσείς κοιτάζετε άλλες ιστοσελίδες;

firefox

Μπορείτε εύκολα να κάνετε διπλό ταυτόχρονο σερφάρισμα στο Firefox ανοίγοντας την πλευρική στήλη και απεικονίζοντας εκεί την μία ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει ενώ ταυτόχρονα βλέπετε μία άλλη στο δεξί παράθυρο. Όχι δεν  μιλάμε για την παραδοσιακή μέθοδος όπου ανοίγετε δύο παράθυρα του προγράμματος και προσαρμόζετε το μέγεθος τους, για να καλύψουν το καθένα από μισή οθόνη. Μιλάμε για ένα built-in χαρακτηριστικό του Firefox που μπορεί να απεικονίσει μια κανονική ιστοσελίδα στο sidebar ενώ παράλληλα το δεξί παράθυρο απεικονίζει μία άλλη.

Με λίγα λόγια, ο Firefox σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε μια ιστοσελίδα του web ανοίγοντάς την στην αριστερή πλευρά του και συγκεκριμένα στην πλευρική στήλη, ενώ ταυτόχρονα εσείς σερφάρετε και στο μεγάλο δεξί παράθυρο. Ας δούμε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Σημείωση: Η σελίδα στην πλευρική στήλη δεν συμπεριφέρεται στην πραγματικότητα σαν ένα ξεχωριστό παράθυρο του προγράμματος ς που θα μπορούσατε εύκολα να περιηγηθείτε. Είναι απλά μια ιστοσελίδα με πληροφορίες που μπορείτε απλά να δείτε και να αλληλεπιδράσετε. Δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε από αυτή τη σελίδα. Αν κάνετε σε οποιοδήποτε σύνδεσμο της, το αποτέλεσμα θα ανοίξει στο αρχικό παράθυρο του browser στα δεξιά.

1.Bookmark μία ιστοσελίδα
Καταρχήν θα πρέπει να φορτώσετε την ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει στον σελιδοδείκτη και μάλιστα αταξινόμητα. Για να το κάνετε αυτό απλά πατήστε το “αστεράκι” ενώ είστε στην ιστοσελίδα που θέλετε. Αυτόματα το Firefox θα την καταχωρήσει στους αταξινόμητους σελιδοδείκτες.

ff1

2. Φορτώστε την ιστοσελίδα στο Sidebar
Τώρα πηγαίνετε στους σελιδοδείκτες σας, στην ενότητα αταξινόμητοι σελιδοδείκτες και κάντε δεξί κλικ στη σελίδα που μόλις αποθηκεύσατε. Ο ευκολότερος τρόπος για αυτό είναι απλά να κάνετε αριστερό κλικ στο κουμπί “Show your Bookmarks” που βρίσκεται δίπλα στο αστεράκι (ή αλλιώς πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + B). Από το μενού με τους σελιδοδείκτες που θα εμφανιστεί κάντε αριστερό κλικ στους “Αταξινόμητους Σελιδοδείκτες” και από εκεί κάντε δεξί κλικ στο όνομα της ιστοσελίδας που αποθηκεύσατε στο Βήμα 1.  Στον νέο υπομενού που θα εμφανιστεί πηγαίνετε στις “Ιδιότητες” της εν λόγω ιστοσελίδας.

ff2

Στο μενού που θα εμφανιστεί τσεκάρετε την επιλογή “Φόρτωση του σελιδοδείκτη στη πλευρική στήλη”. Πατήστε “Αποθήκευση αλλαγών”.

ff3

3. Δείτε την πλευρική στήλη
Από το κεντρικό μενού του Firefox, πηγαίνετε στο Προβολή > Πλευρική στήλη > Σελιδοδείκτες (για απευθείας μπορείτε να τα πατήσετε τα πλήκτρα Ctrl + B). Θα εμφανιστεί η πλευρική στήλη (sidebar) στα αριστερά. Εκεί κάντε κλικ στο “Αταξινόμητοι σελιδοδείκτες” και θα δείτε την ιστοσελίδα που αποθηκεύσατε. Ο χώρος του sidebar μπορεί να προσαρμοστεί, αλλά υπάρχει ένα ανώτατο όριο που επιτρέπει να καλύπτει μόνο περίπου το σαράντα τοις εκατό της οθόνης.

ff4

4. Δείτε τη ιστοσελίδα στη πλευρική στήλη
Κάνοντας κλικ στην ιστοσελίδα σας στο sidebar θα την δείτε να εμφανίζεται στο αριστερό παράθυρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το sidebar για να ανοίξετε την κύρια σελίδα μιας ιστοσελίδας και στη συνέχεια εύκολα να περιηγηθείτε σε όλο το μενού της ιστοσελίδας κρατώντας συνέχεια στο sidebar την κύρια σελίδα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε την αρχική σελίδα του iguru στο αριστερό sidebar και στο δεξί κύριο παράθυρο να βλέπετε τα διάφορα άρθρα, σώζοντας τον εαυτό σας από το άνοιγμα πολλών καρτελών ή από το πηγαίνετε επαναλαμβανόμενα μπρος πίσω από την αρχική σελίδα.

ff5

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι το sidebar θα παραμείνει στην θέση του ακόμη και αν οι άλλες καρτέλες ή παράθυρα κλείσουν ή μετακινηθούν. Αν θέλετε να το κλείσετε μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί X του sidebar ή να κλείσετε εντελώς το περιήγησης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).