To 2021 το πρώτο αυτόνομο όχημα της BMW

Στη χθεσινή συνάντηση των μετόχων της BMW, ο Διευθύνων Σύμβουλος Harald Krueger αποκάλυψε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο αυτόνομο όχημα της μετά από πέντε χρόνια:

Το 2018, θα κυκλοφορήσει μια BMW i8 Roadster. Το 2021 θα ακολουθήσει η BMW i NEXT, η νέα καινοτομία μας, με αυτόνομη οδήγηση, ψηφιακή συνδεσιμότητα, έξυπνο ελαφρύ σχεδιασμό, ένα εντελώς νέο εσωτερικό και, τελικά, θα φέρει την επόμενη γενιά ηλεκτρο-κινητικότητας στο δρόμο.

Με αυτές τις λίγες λεπτομέρειες, είναι δύσκολο να πει κανείς πως θα μοιάζει το i NEXT, αλλά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μας έχει δείξει ήδη πως ονειρεύεται την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων της. BMW Vision Next 100

Όπως βλέπετε και στην το επερχόμενο όχημα συνδυάζει αθλητικό στυλ με καινοτόμες ιδέες, όπως τη χρήση ανακυκλωμένου άνθρακα στο σασί, ανακλαστικά πλευρικά παράθυρα που θα μειώνουν τη θερμότητα από τον ήλιο μέσα στο αυτοκίνητο, και κλειστούς τροχούς για βελτιωμένη αεροδυναμική.

Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία συνεργάστηκε τον Αύγουστο του 2015, με την Audi και τη Mercedes για την εξαγορά των HERE maps της Nokia προς $ 3 δισεκατομμύρια δολάρια, που θα χρησιμοποιούσαν για την ανάπτυξη τεχνολογίας χαρτογράφησης στην αυτόνομη οδήγηση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Nokia ανέφερε ότι αναπτύσσει την υπηρεσία HERE προσθέτοντας χάρτες υψηλής ς για τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκινήτων και την συλλογή ανώνυμων από τα οχήματα αυτών των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα ενημερώνουν τους χάρτες σε πραγματικό χρόνο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).