Microsoft: νέες πολιτικές για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

(Reuters) Σε ένα κόσμο που οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς, η ανακοίνωσε την Παρασκευή νέες πολιτικές που έρχονται για να πατάξουν αυτό που ονομάζεται “τρομοκρατικό περιεχόμενο” σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της προς τους καταναλωτές της.

Σε μια δημοσίευση στο blog της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει κάθε “τρομοκρατικό περιεχόμενο” για ορισμένες υπηρεσίες της, όπως το Xbox Live, την έκδοση για τους καταναλωτές της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook, καθώς και κάθε υπηρεσία με την οποία μπορούν να μοιραστούν () αρχεία οι καταναλωτές.terrorist Microsoft

Όσο για τη μηχανή Bing, η Microsoft δήλωσε ότι θα αφαιρεί συνδέσεις μόνο όταν “απαιτείται από τους παρόχους αναζήτησης και την τοπική νομοθεσία.”

Αρχικά, η Microsoft θα στηριχθεί στους καταναλωτές που θα πρέπει να αναφέρουν κάθε ανάρμοστο περιεχόμενο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα χρηματοδοτήσει την έρευνα για ένα εργαλείο που σαρώνει το περιεχόμενο και θα μαρκάρει ανάρμοστες εικόνες, ήχο και βίντεο.

“Θα θεωρούμε τρομοκρατικό περιεχόμενο, υλικό που δημοσιεύτηκε από ή προς υποστήριξη των οργανισμών που περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (Consolidated United Nations Council Sanctions List), η οποία απεικονίζει γραφικά τη βία, την ενθάρρυνση της βίαιης δράσης, την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων ή τις τρομοκρατικές πράξεις, την ενθάρρυνση συμμετοχής σε τέτοιου είδους ομάδες , κ.α.” αναφέρει η δημοσίευση στο blog.

Όλα βέβαια τα παραπάνω απεικονίζουν τη δύσκολη θέση που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις για την εξισορρόπηση της δημόσιας ασφάλειας με την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο μετά την της Apple και της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το αν οι ομοσπονδιακές αρχές θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Apple για τη δημιουργία ενός λογισμικού που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει ένα iPhone (και όχι μόνο) που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους τρομοκράτες του San Bernardino πέρυσι.

“Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι το Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους χειρότερους λόγους που μπορεί να φανταστεί κανείς,” αναφέρει η Microsoft.

Η Microsoft δήλωσε επίσης ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια online φόρμα για να συστήσουν την αφαίρεση περιεχομένου.

“Χρησιμοποιήστε αυτή τη Web φόρμα, για να αναφέρετε περιεχόμενο που δημοσιεύεται από ή προς υποστήριξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που απεικονίζει γραφικά τη βία, ενθαρρύνει βίαιες δράσεις, υποστηρίζει μια τρομοκρατική οργάνωση ή τις πράξεις της, ή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους ομάδες,” αναφέρουν οι οδηγίες.

Δείτε την φόρμα αναφορών

Report Terrorist Content

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).