Ελέγξτε αν είχε διαρρεύσει ο κωδικός σας στο LinkedIn

Την περασμένη εβδομάδα, στο Dark Web, ένας hacker προσέφερε την βάση δεδομένων με τους λογαριασμούς του για περίπου $2.000 σε bitcoin. Ο hacker δήλωσε ότι η βάση περιείχε 117 εκατομμύρια συνδυασμούς ονομάτων και κωδικών των χρηστών από υποκλοπή που είχε πραγματοποιηθεί το 2012.passwords

Τότε κανείς δεν ήταν σίγουρος αν ο του είχε πέσει θύμα υποκλοπής, καθώς είχαν διαρρεύσει στον διαδίκτυο μόνο 6,5 εκατομμύρια κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, αλλά χωρίς τα αντίστοιχα ονόματα τους. Σήμερα, μπορείτε τελικά να ελέγξετε αν και εσείς ήσασταν ένας από τα 164.611.595 εκατομμύρια θύματα.

Ένας ερευνητής ασφαλείας με το όνομα Troy Hunt, που διευθύνει μία ιστο κοινοποίησης των παραβιάσεων του LinkedIn, έχει δημιουργήσει μία web και επιτρέπει σε όλους να ελέγξουν αν το email του ή το username του είχε παραβιαστεί το 2012.

Η ιστοσελίδα έχει όνομα haveibeenpwned.com (Have I Been Pwned?) και περιέχει όλη την κλεμμένη βάση . Δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε το email ή το username που είχατε χρησιμοποιήσει για την είσοδό σας στο linkedIn και θα σας ενημερώσει αν είσασταν θύμα ή όχι.

Βέβαια, υπάρχει η διαβεβαίωση από την εταιρεία ότι έχει από χθες αλλάξει όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε όλα τα θύματα του 2012, αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την LinkedIn, μπορείτε να κάνετε ένα διπλό έλεγχο από την εν λόγω ιστοσελίδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).