Οι γυναίκες περισσότερο εθισμένες στα smartphones

Ο εθισμός από smartphone μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις, όχι μόνο για τα άτομα που τον συντηρούν, αλλά και για τους γύρω τους. Μια που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα ανακάλυψε ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στον εθισμό από smartphone, σε σύγκριση με τους άνδρες.add smartphones

Η μελέτη διεξήχθη από τον καθηγητή Chang Jae-yeon του Πανεπιστημίου Ajou και βασίζεται σε μια έρευνα 1.236 φοιτητών που πραγματοποιήθηκε σε έξι σχολές της χώρας, σύμφωνα με την Korea Times.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα περισσότερο εξαρτημένες από τα από τους άνδρες, σε αντίθεση με δημοφιλείς πεποιθήσεις.

Η μελέτη αναφέρει ότι το 52% των γυναικών στην έρευνα χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για τέσσερις ώρες την ημέρα ή και για περισσότερο, ενώ μόνο το 29,4% των ανδρών ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο ελέγχοντας τα τηλέφωνά τους. Το 22,9% των γυναικών χρησιμοποιούν τα smartphones τους για έξι ώρες την ημέρα, το διπλάσιο δηλαδή σε σύγκριση με το 10,8% των ανδρών.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, κυρίως για τον έλεγχο ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το Facebook και το Instagram.

Το συγκεκριμένο πόρισμα της έρευνας είναι σύμφωνο με ορισμένα προηγούμενα στατιστικά στοιχεία που έδειξαν στο Facebook υπάρχουν περισσότεροι γυναίκών από ό,τι ανδρών. Οι δε άνδρες χρησιμοποιούν το smartphones τους κατά τη διαλειμμάτων, ενώ το 37,2% των γυναικών ελέγχουν συνεχώς τα κινητά τους τηλέφωνα, ακόμη και όταν μιλάνε με άλλους ανθρώπους.

Το 20,1% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι νιώθουν εξαιρετικά ανασφαλείς όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphones τους, ενώ μόνο το 8,9% των ανδρών αισθανόταν το ίδιο.

Η μελέτη αναφέρει ότι οι επιθυμίες των γυναικών για δικτύωση και επικοινωνία είναι πολύ ισχυρή από ό, τι των ανδρών, γεγονός που τις καθιστά πιο ευάλωτες στην εξάρτηση από δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης και τα smartphones τους.
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξάρτηση των γυναικών είναι 10% υψηλότερη, σε σύγκριση με αυτή των ανδρών.

Korea Times

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).