Διέρρευσαν εκατομμύρια λογαριασμοί του Twitter: Αλλάξτε άμεσα κωδικό

Όπως φαίνεται οι εκατομμύρια του Twitter που διατίθενται προς πώληση, είναι αληθινοί..Ένας hacker, ο οποίος έχει διαθέσει κατά καιρούς λογαριασμούς από παραβιάσεις δεδομένων στο MySpace, LinkedIn και το Tumblr, λέγεται ότι προσπαθεί να πουλήσει και εκατομμύρια λογαριασμούς του Twitter.

Ένας Ρώσος με το ψευδώνυμο Tessa88, κατάφερε να αποκτήσει τη βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει διευθύνσεις ηλεκτρονικού υ, ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου.twitter hacked

Ο Tessa88 φέρεται να πουλάει τα δεδομένα για 10 , ή περίπου 5.820 δολάρια.

Ο Tessa88 ανέφερε ότι στα δεδομένα συμπεριλαμβάνονται 379 εκατομμύρια λογαριασμοί από το 2015.

Ωστόσο, η ανάλυση της βάσης δεδομένων από την LeakedSource, μια ιστο που κοινοποιεί παραβιάσεις δεδομένων έδειξε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πάνω από 32 εκατομμύρια δήθεν λογαριασμοί στη βάση δεδομένων, όταν αφαίρεσε τις διπλοεγγραφές.

Η LeakedSource αναφέρει μάλιστα ότι είναι μάλλον απίθανο να παραβιάστηκε το Twitter, και ότι για την διαρροή μάλλον ευθύνεται κάποιο κακόβουλο λογισμικό.

Η ομάδα της LeakedSource ανέφερε επίσης ότι οι είναι “κλεμμένοι άμεσα από τους καταναλωτές, και ως εκ τούτου είναι σε μορφή απλού κείμενο χωρίς κρυπτογράφηση.” Πολύ σωστά επίσης παρατήρησαν ότι το Τ δεν αποθηκεύει τα δεδομένα των χρηστών του σε μορφή απλού κειμένου από το 2014.

“Αυτά τα διαπιστευτήρια όμως είναι πραγματικά και έγκυρα”, δήλωσε η ομάδα. “Το μάθημα εδώ; Δεν είναι μόνο οι που μπορούν να παραβιαστούν. Και οι χρήστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.”

Ένας εκπρόσωπος του Τwitter δήλωσε:

“Μια σειρά από άλλες online υπηρεσίες αναφέρουν εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης που είχαν κλαπεί στο παρελθόν. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα μοναδικό, και ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Twitter.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).