Project Elpis: Ηλιακοί σταθμοί φόρτισης βοηθούν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Το Project Elpis παρέχει δωρεάν ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια στους πρόσφυγες στη για να φορτίσουν τα κινητά τηλέφωνα τους και να είναι .

refugees elpis

Παρά τις αυξημένες δυνατότητες που παρέχει ένα smartphone το της διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι πάντα μια σκληρή πρόκληση. Ενώ τα τηλέφωνα υ τύπου συχνά άντεχαν και μία ολόκληρη εβδομάδα σε κατάσταση αναμονής, τα smartphones συνήθως μπορούν να λειτουργήσουν για μία ημέρα με μία μόνο φόρτιση, λόγω των μεγάλων οθονών και των κυτταρικών συνδέσεων.

Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα εκτός από όλες τις άλλες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν έχουν και το πρόβλημα της φόρτισης των συσκευών τους, οι οποίες τους βοηθούν να μαθαίνουν τα νέα και τις αποφάσεις τις κυβέρνησης αλλά και να είναι δικτυωμένοι με τους συγγενείς τους. Οι ευκαιρίες για να φορτίσουν τις συσκευές είναι σοβαρά περιορισμένες μέσα στους υπερπλήρεις καταυλισμούς.

Ερωτηματικά επίσης προκαλούν οι πληροφορίες ότι μερικά καφενεία έχουν αρχίσει να χρεώνουν τέλη για το προνόμιο της φόρτισης μιας συσκευής. Άλλοι πάλι πρόσφυγες μέσα στην απόγνωσή τους παραβιάζουν την καλωδίωση του οδικού φωτισμού, διακινδυνεύοντας να πάθουν ηλεκτροπληξία και να χάσουν την τη ζωή τους.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και ο Samuel Kellerhals, σε μια προσπάθειά τους να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα ξεκίνησαν το Project Elpis (Ελπίς) παρέχοντας δωρεάν ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια. Με τη βοήθεια διαφόρων εταιρειών έχουν ήδη κατασκευάσει και εγκαταστήσει ηλιακούς σταθμούς φόρτισης. Κάθε μονάδα παρέχει 12 τα που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας μόνο τον ήλιο. Η δυνατότητα της συσκευής είναι η εξυπηρέτηση μέχρι και 240 άτομα ανά μονάδα κάθε μέρα.

Οι δύο φοιτητές ελπίζουν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα μέσω του Indiegogo για να κατασκευάσουν επιπλέον μονάδες. Μέχρι σήμερα έχουν μαζέψει 3.675 στερλίνες με στόχο τις 4.000, ποσό που απαιτείται για άλλους τέσσερις σταθμούς φόρτισης.

Ονόμασαν το project αυτό Ελπίς καθώς ελπίζει ότι θα διασφαλίσει να παραμείνει ανοικτή η επικοινωνίας μεταξύ αυτών που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο και τη φτώχεια με τους συγγενείς τους σε όλο τον κόσμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).