Βρείτε ποιο υλικό μπορεί να ξυπνήσει τα Windows 10

Είναι ευρέως γνωστό ότι διάφορα hardware υλικά μπορούν να ξυπνήσουν τα Windows 10 από τον ύπνο. Δείτε ένα τρόπο πως θα ανακαλύψετε ποια είναι αυτά στον δικό σας υπολογιστή.microsoft-windows-10-tweak

Hardware που συνήθως ξυπνάνε τα Windows 10 είναι το τοπικό δίκτυο (LAN), οι Wireless LAN προσαρμογείς, οι συσκευές διασύνδεσης όπως ποντίκι, πληκτρολόγιο, δακτυλικών αποτυπωμάτων και ορισμένες συσκευές Bluetooth.

Υπάρχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο στα Windows 10, το powercfg. Με αυτό το πρόγραμμα-κονσόλα μπορείτε να ρυθμίσετε πολλές παραμέτρους που σχετίζονται με τη διαχείριση ς. Μία από αυτές είναι να δείτε τη λίστα με τα υλικά που είναι σε θέση να ξυπνήσουν τον υπολογιστή σας από μία κατάσταση αδρανοποίησης.
Για να δείτε τη λίστα των εν λόγω συσκευών, κάντε τα εξής:

1. Ανοίξτε μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

powercfg -devicequery wake_armed

Αμέσως το παράθυρο του Command Prompt θα σας δείξει την λίστα με τα υλικά που έχουν διαμορφωθεί για να ξυπνήσουν τον υπολογιστή σας

wakeup1

3. Αν θέλετε επιπλέον πληροφορίες, η ακόλουθη εντολή θα σας δείξει ποια συσκευή ξύπνησε υπολογιστή σας την τελευταία φορά:

powercfg -lastwake

Από την στιγμή που θα δείτε ποιες συσκευές έχουν αυτήν την δυνατότητα τότε μπορείτε να πάτε στο Πίνακας Ελέγχου > Διαχείριση Συσκευών > Δεξί κλικ στην συσκευή που ενδιαφέρεστε > Ιδιότητες > Διαχείριση ενέργειας και να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα για τον έλεγχο της συμπεριφοράς κάθε συσκευής. Εάν δεν υπάρχει η καρτέλα Διαχείριση ενέργειας για μια συγκεκριμένη συσκευή, αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας δεν υποστηρίζει αφύπνιση χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό.

wakeup2

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).