To Άρθρο 41 επιτρέπει στο FBI παγκόσμιο hacking

To Άρθρο 41 του Ποινικού κώδικα των ΗΠΑ, θα παραχωρεί στο FBI τη νομική εξουσία που χρειάζεται για να παραβιάσει οποιοδήποτε υπολογιστή, σε όλο τον κόσμο.
Για το άρθρο 41 ακούσαμε πρώτη φορά όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε μια ενημερωμένη έκδοση του νόμου.rule 41 FBI

Η αλλαγή στο άρθρο 41 των ομοσπονδιακών κανόνων της ποινικής δικονομίας χορηγεί στο FBI πολύ μεγαλύτερες εξουσίες δίνοντας του ουσιαστικά το δικαίωμα να παραβιάσει νόμιμα οποιοδήποτε υπολογιστή σε όλη τη χώρα, και ίσως οπουδήποτε στον κόσμο, με ένα μόνο ένταλμα έρευνας που μπορεί να εκδοθεί από οποιοδήποτε δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έτσι η Google, το Electronic Frontier Foundation (EFF), η Demand Progress, η FightForTheFuture, το (The Onion Router), Private Access και άλλοι παρόχοι VPN ενώθηκαν και προσπαθούν να μπλοκάρουν τις αλλαγές που φέρνει το άρθρο 41.

“Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να χρησιμοποιήσει μια σκοτεινή διαδικασία, για την τροποποίηση ενός ομοσπονδιακού κανονισμού που είναι γνωστός σαν Άρθρο 41, επεκτείνοντας ουσιαστικά την εξουσία τους για ”, αναφέρει ο EFF.

“Οι αλλαγές στο άρθρο 41 θα τους καταστήσει ευκολότερο να παραβιάσουν τους υπολογιστές μας, να πάρουν τα δεδομένα μας, και να πραγματοποιούν απομακρυσμένη επιτήρηση.”

Τον περασμένο Μάρτιο, η δικαστική επιτροπή ενέκρινε την προτεινόμενη αλλαγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και στη συνέχεια το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε την αλλαγή του άρθρου, ένα μήνα αργότερα, επιτρέποντας στις αρχές επιβολής του νόμου με ένα ένταλμα να πραγματοποιούν hacking σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλέφωνα οπουδήποτε στον κόσμο.

Ωστόσο, η αλλαγή του Άρθρου δεν σταματά εδώ.

“[Η αλλαγή του άρθρου] θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί σε άτομα που αρνούνται την πρόσβαση σε δεδομένα θέσης σε εφαρμογές smartphone, επειδή δεν θέλουν να μοιράζονται την τοποθεσία τους με τα διαφημιστικά δίκτυα,” προειδοποίησε ο EFF τον Απρίλιο.

Η αλλαγή του νόμου θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2016, εάν δεν σταματήσει.

Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε από τη Google, το EFF, και άλλους καλούν το Κογκρέσο να “εξετάσει και να συζητήσει” τις επιπτώσεις της αλλαγής του Νόμου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).